Un gol de penal marcat per Emilio en el minut 20 va servir al Llagostera per emportar-se el primer, i intranscendent, derbi de la temporada entre els dos equips gironins de Segona A (1-0). A tres setmanes per a l'inici de la lliga, els equips d'Oriol Alsina i Pablo Machín van oferir una primera amb tot allò que vol l'aficionat del futbol, ocasions i almenys un gol, en canvi, a la segona meitat el guió va canviar de dalt a baix i la tònica dominant va ser l'ensopiment. És obvi que la prioritat ara és agafar ritme i la forma adient, però també que les cames pesen per la dura càrrega física.

El derbi estiuenc va servir per veure per primera vegada en acció dos homes que encara no havien debutat en el dos equips. Per part del Girona es va estrenar com a blanc-i-vermell el defensa Carlos Clerc i en el bàndol llagosterenc va debutar l'únic fitxatge que faltava per enfundar-se la samarreta blaugrana, Alberto Escassi. A l'onze d'Oriol Alsina i Òscar Álvarez, hi figuraven les noves incorporacions Emilio Sánchez, Escassi, Benja i Chumbi; mentre que a l'equip visitant, Pablo Machín va combinar titulars com Becerra, Mata, Felipe Sanchón o Pere Pons, amb nous fitxatges i molts joves del planter.

Les tres primeres arribades més clares van ser per als locals i van arribar en qüestió de deu minuts. Primer amb una falta picada en curt xutada per Enric Pi que la tanca defensiva va acabar desviant a córner. Quatre minuts després, una pilota en profunditat cap a l'exdavanter Girona Benja no la va saber aprofitar el nou jugador del Llagostera, que va veure com Becerra li desviava la vaselina a córner; mentre que la tercera fuetada dels blaugrana va arribar mitjançant una oportunitat molt clara de Chumbi que, sol davant Becerra, va pecar d'individualista ja que tenia a la seva dreta completament sol Ríos Reina.

La producció atacant del Girona en el primer quart d'hora es va traduir en un xut desviat per sobre el travesser d'Alcaraz i un gol anul·lat a Felipe Sanchón per una falta prèvia. Va ser amb 20 minuts de partit jugats quan va arribar una de les jugades clau. Marcelo, situat al centre d'una defensa de tres al costat de Kiko Olivas i el jove Gallardo va cometre un clar penal sobre David Querol. L'àrbitre no va dubtar i Emilio Sánchez va enviar l'esfèrica a la dreta de Becerra, que tot i endevinar la direcció de la pilota no va poder evitar el gol. El gol de l'exmigcampista del Mirandés és el segon que anota el nou jugador del Llagostera des dels onze metres després del que va aconseguir davant l'Espanyol B a la ciutat esportiva Dani Jarque (1-2). A partir d'aquest primer gol el joc va decaure un xic i no es va reactivar fins a les acaballes de la primera part quan una excel·lent assistència de Felipe Sanchón la va desaprofitar incomprensiblement Mata, que va enviar un xut molt fàcil per a René.

Els aficionats que van decidir marxar al descans, fos pel motiu que fos, no es van perdre res de l'altre món, és més, fins i tot van encertar en la decisió perquè els segons quaranta-cinc minuts van ser per avorrir les ovelles.

La segona part va començar amb un clàssic del futbol d'estiu, el reguitzell de canvis, en aquesta ocasió, però, només per part del bàndol del Girona. Fins a nou homes va fer entrar Machín, entre ells el davanter incorporat aquesta mateixa setmana, Jairo Morillas, que d'aquesta manera com havia passat en la primera part amb Carlos Clerc s'estrenava com a blanc-i-vermell. Les bones prestacions golejadores dels informes que Jairo acreditava a l'Espanyol B caldrà veure-les més endavant perquè ahir el nou davanter del Girona no va destacar ni va disposar de cap ocasió de gol. Una paraula defineix la segona part de l'amistós d'ahir: avorriment. El joc de la segona part es va anar ensopint de manera evident i tan sols dues targetes grogues gairebé consecutives a Ríos Reina i Alcalà producte de la intensitat i grapa mostrades per tots dos equips, deixaven clar que tot i no haver-hi punts en joc, Llagostera i Girona es prenien el derbi d'allò més seriosament, per tant, d'amistós el derbi en tenia ben poc però de bon futbol tampoc, almenys a partir de la represa.

A diferència del primer temps, les ocasions van desaparèixer per desencís dels 1.630 espectadors que es van apropar a l'estadi Palamós-Costa Brava en una calorosa nit del primer dia d'agost. De fet, el partit va baixar tant de revolucions que ni uns ni altres van xutar en cap ocasió entre els tres pals fins que Querol va posar-hi una mica de sal posant a prova un immens Becerra. Corria el minut 87 quan una centrada de Ríos Reina pel costat esquerre la va rematar a la frontal de l'àrea petita David Querol. El xut del davanter del Llagostera anava entre els tres pals però Becerra va evitar el 2 a 0 enviant la pilota a córner. Pocs instants després, el derbi gironí d'estiu es va acabar esperant que els dos partits entre els dos representants de la Lliga Adelante que arribaran quan s'alci el teló a finals de mes siguin més emocionants que el d'ahir.