El Girona va trepitjar ahir per primera vegada en competició oficial San Mamés. Un escenari de luxe per a l'estrena de la nova temporada que s'afegeix a la col·lecció de camps en els quals ha jugat el conjunt blanc-i-vermell en questa etapa moderna a la categoria de plata. La flamant i renovada llar de l'Athletic, inaugurada ara fa dos anys en un matx contra el Celta, passa a ser segurament l'estadi més imponent que ha acollit un partit de Lliga del Girona en tota la seva història. Amb un aforament per a 53.000 persones, San Mamés -que va costar 150 milions d'euros- ja ha acollit partits de Lliga de Campions i és un dels 32 més distingits d'Europa. Amb l'ascens a Segona A del filial basc, el club ha apostat perquè el mateix San Mamés sigui l'escenari dels partits del Bilbao Athletic i això va permetre que ahir el Girona si pogués estrenar. La visita Bilbao tindrà de ben segur un racó a la història del club gironí com l'hi tenen també d'altres estadis majestuosos que ha trepitjat el Girona les darreres temporades.

Tot va començar ara fa set anys quan un equip descarat, entrenat per Raül Agné va viatjar a Vigo per enfrontar-se al Celta en la primera jornada del curs 2008-09. El Girona acaba d'ascendir i tothom l'assenyalava com la Ventafocs. Aquell dia però el banyolí Jaume Duran va donar els tres punts al Girona fent saltar la banca a Balaídos, el primer estadi de Segona A que veia l'equip de Raül Agné. Des de llavors,amb sort ben diversa, el Girona ha passejat el seu escut per estadis històrics i de luxe com Anoeta, el Benito Villamarín, Riazor, El Madrigal, Balaídos o El Sadar. Els descensos d'equips de renom com ara la Reial Societat, el Betis, el Deportivo de la Corunya, el Vila-real, el Celta o l'Osasuna han permès el Girona dur la seva targeta de visita en estadis que han acollit no fa tants anys partits de la màxima categoria continental.

A banda de l'atractiu històric que tenia San?Mamés, l'estadi basc es va convertir ahir en el 49è camp que visita el Girona en aquestes vuit temporades que encadena de manera consecutiva a Segona A. Entre aquest mig centenar d'estadis, n'hi ha de tots colors, des del màxim de luxosos i nous com el Gran Canària de Las Palmas o la Nueva Condomina de Múrcia fins a d'altres de més modestos com el José Ramon Cisnores de la Ciutat Esportiva del Sevilla. La xifra s'ampliarà encara més aquest curs i ho farà d'aquí a només quinze dies. Serà en la vista al Nuevo Carlos Tartiere per enfrontar-se a l'Oviedo, ascendit aquest estiu a Segona A.