Després de fer oficial diumenge a la tarda el fitxatge de Pedro Alcalá procedent del Llagostera, el director esportiu del Girona Quique Cárcel ja va deixar oberta la possibilitat que arribés un darrer "complement" perapuntalar definitivament la plantilla d'aquesta temporada. Dit i fet. De ben segur que feia dies que l'operació s'estava coent però no va ser fins ahir -darrer dia del mercat d'estiu- que el club va anunciar l'alta del defensa nigerià Chidiebere Nwakali. El jugador africà, de 18 anys, arriba en qualitat de cedit pel Manchester City, una fórmula utilitzada també en els casos de Florian Lejeune i Rubén Sobrino, que també juguen a Montilivi a préstec pels citizens també de més estabilitat econòmica, ha permès el Girona no només completar una planti la de garanties per encara la temporada sinó comptar amb jugadors que poden marcar diferències (Borja García i Sobrino). En futbol mai se sap i com bé deia ahir Cárcel durant la presentació d'Alcalá, el Girona no ha de perdre la "humilitat". "N'hem de tenir molta. Creiem que hem fet un equip per complir l'objectiu de salvar la categoria", asegurava el responsable esportiu que defuig qualsevol etiqueta de candidat a lluitar per fites elevades. "La prova més clara la vam tenir dissabte a l'estadi. Va venir un molt bon equip com el Numància i ens va guanyar", recordava.

L'augment del límit salarial (2,25 milions), segons va anunciar el club durant la junta general d'accionistes, ha permès el club reforçar-se amb escreix aquest estiu i suplir les baixes de jugadors titularíssims el curs passat com Cifuentes, Ramalho i Sandaza a més a més de Juncà. Tot i això, segons Cárcel, la plantilla del Girona "no és cara" i està farcida de jugadors "amb futur". En aquest sentit, per Cárcel aquesta temporada ha de ser l'inici d'un projecte a tres anys que faci fer un cop de timó al Girona. "El projece ha de canviar la dinàmica del club dels darrers anys i fer que deixi de tenir dubtes", deia.

Una dotzena d'incorporacions ha realitzat el Girona aquest estiu. Germán Parreño, Llonch, Jairo Morillas i Clerc (Espanyol), Marcelo (Granada B), Sobrino (Ponferradina), Kiko Olivas (Sabadell), Alcalá (Llagostera), Alcaraz (L'Hospitalet), Oliveros (Madrid juvenil), Javi Álamo (Saragossa), Nwakali (City) i Vivancos, que torna de la cessió a l'Hospitalet són les cares noves amb què compta Pablo Machín. Tant o més important que els fitxatges han estat les continuïtats de les pedres angulars del curs passat com Becerra, Granell, Pons o Mata. Els jugadors han sentit cants de sirena però finalment no s'han mogut de Montilivi o bé perquè el club no ha acceptat les ofertes (Becerra i Mata). D'altra banda, el Girona també ha realitzat la fitxa professional de Pons, Coris, Mas, Vivancos a més a més dels nouvinguts Llonch, Alcaraz i Jairo uns tràmits que costen uns 23.000 euros per cap.

Amb Nwakali el Girona enforteix encara més la línia defensiva per encarar amb garanties la competició. L'africà va ser un dels jugadors més destacats del Mundial sub17 que va guanyar Nigèria el 2013. El City va fer-se amb els seus serveis passant per davant d'altres equips que el pretenien com el Porto o el Tottenham Hotspur. Des de llavors ha estat jugant al segon equip citizen que el gener d'aquest any va ser cedit a l'Atlético Malagueño, de Tercera. Amb el filial del Màlaga tan sols va disputar 2 partits.