El Girona té la negra a Montilivi aquesta temporada. Com a local, el conjunt de Pablo Machín encara no coneixen la victòria després de quatre jornades disputades que s'han saldat amb 3 empats contra Osca (0-0), Llagostera (2-2) i Almeria (1-1) i una derrota davant el Numància (2-3). El fluix bagatge com a local és arreglat amb el de visitant on els de Pablo Machín, malgrat els mals partits a Tarragona (1-0) i Miranda (1-0), ha esgarrapat dues victòries a Bilbao (0-1) i Oviedo (1-2). Tot deixa el Girona 17è a la classificació amb 9 punts, un per sobre del descens però també curiosament a només 3 de les posicions de play-off d'ascens.

Els 9 punts actuals són un bagatge escàs però ni molt menys és el pitjor del club en aquesta etapa moderna a Segona Divisió A. En les vuit campanyes que duu l'equip a la categoria de plata, en tres ocasions l'equip ha sumat menys punts que els 9 actuals. Els inicis de campionat pitjors que aquest van ser en els cursos 2009-10, 10-11 i 11-12 en què en tots es van assolir tan sols 7 punts dels 24 possibles.

En la 09-10, amb Cristóbal Parralo d'inici a la banqueta els gironins eren 21ens a la classificació després d'un únic triomf contra el Castelló (1-0) i de quatre empats contra Nàstic, Reial Societat, Rayo i Osca. Parralo va ser cessat precisament a la jornda 9 després de perdre contra el Betis (0-2) i seguir amb 7 punts. Tampoc acabaria bé Raül Agné la 11-12 on el Girona fregava posicions de descens (18è) després de 8 jornades amb 7 punts. El de Mequinensa, malgrat intentar-ho tot, no aconseguiria fer reacionar l'equip i seria cessat al mes de gener. Javi Salamero, després d'un pas intermig amb Josu Uribe, salvaria l'equip.

Més tranquil estava Agné amb el seu Girona 10-11 que, malgrat ser una mare fora de casa, a Montilivi va començar molt fort i va derrotar Tenerife (4-2) i l'Osca (3-1). Dues victòries que sumades al punt contra el Recre (0-0), van emmascarar un fluix inici de temporada. Transcorregudes 8 jornades, aquell Girona era 17è, fora del descens. En l'any del retorn, el Gironsa sumava 10 punts (15è).

Força més bé va començar l'equip tant l'any passat quan l'equip era líder amb 17 punts, com la 12-13 on els de Rubi eren 4ts amb 14 punts. La temporada 13-14, Ricardo Rodríguez va començar bé i va sumar 11 punts (13è) abans de desinflar-se i caure en descens fins l'arribada de Machín.