El Girona encara aquesta tarda un nou examen a la Lliga. Ho fa a Leganés, fora de casa on, malgrat la fluixa imatge oferta a Miranda fa quinze dies (1-0), ha aconseguit més bons resultats que no pas a casa. El qualificatiu d'irregular que es pot donar al començament de temporada, només és possible gràcies al parell de victòries que es van aconseguir a Bilbao (0-1) i Oviedo (1-2). Ara bé, la primera va ser en la primera jornada de Lliga i de la del Nuevo Tartiere, ja fa un mes. Mentrestant, l'equip s'ha encallat fort a Montilivi, on encara no coneix la victòria després de 4 jornades. La pressió, angoixa o simplement, mala sort o manca de punteria que pateix el Girona com a local no la té fora de casa, on, per moments, ha donat continuïtat a la imatge d'equip sòlid i letal que va ensenyar l'any passat. Els bons partits de Bilbao i Oviedo s'han alternat amb els de Tarragona i Miranda, on les sensacions han estat més aviat dolentes. Leganés, doncs, decantarà la balança de resultats a domicili i, al mateix temps, pot suposar un punt d'inflexió per al Girona que, si guanya, s'enlairarà i, en cas contrari, es pot enfangar encara més i fins i tot entrar en descens.

Pablo Machín s'ha endut a Leganés els mateixos 18 homes amb què ha confiat les dues darreres jornades. El tècnic sorià segueix sense poder comptar amb Sebas Coris i s'ha estimat més no endur-se encara David Serrano, malgrat que el maresmenc ja estigui recuperat. Javi Álamo i Sobrino continuen el seu procés de recuperació mentre que Albert Vivancos, Marcelo Djalo i Chidiebere Nwakali van quedar fora de la llista per decisió tècnica.

A Butarque, al Girona li espera un rival temible que va llançat en aquest començament de temporada. De fet, el Leganés fa temps que ha fet del seu estadi un fortí on, amb excepcions comptades com precisament la del Girona del curs passat, pocs equips hi han aconseguit guanyar. Malgrat el gran moment del conjunt madrileny, la classificació diu que tan sols té un punt més (10) que el Girona. "Un punt és l'única diferència entre tots dos equips", recorda Machín, que tot i això, sí que admet la gran dinàmica que atravessen els homes d'Asier Garitano. "Vénen d'encadenar victòries i bons resultats i de guanyar amb solvència a la Copa del Rei", diu. El tècnic blanc-i-vermell també reconeix que el Girona, en canvi, "està oferint bona imatge però no acaba de guanyar" i per tant subratlla que el Leganés "està una mica millor" a nivell de sensacions.

Malgrat haver perdut peces importants del curs passat en què tornaven a Segona A després d'una dècada, el Leganés s'ha reforçat bé i amb jugadors de nivell aquest estiu. "Tenen un equip molt compensat que pot jugar de manera directa amb Borja Lázaro com a referent o amb mitges puntes, que en tenen molts i en bona forma", deia Machín en referència a Eizmendi i a Alexander Szymanowski. El sorià es desfà en elogis cap a un equip que té algunes de les virtuts que espera que més aviat que tard ensenyi el seu Girona. "Són compactes i difícils de batre. A més a més tenen encert a pilota aturada que sempre és molt benvingut quan hi ha partits molt tancats", detalla.

Machín va insinuar ahir que podria seguir confiant amb la parella Mata-Felipe Sanchón que, després de tres jornades, es va tornar a veure diumenge passat contra l'Almeria. En aquest sentit, el bon partit de Felipe fa ser optimista el sorià, que confia que el barceloní "segueixi tenint bones accions i es retrobi amb el gol ara". En aquesta línia, Machín no considera que l'ex del Granada hagi passat per un "sotrac" i el considera un dels jugadors "de més qualitat i més imprevisibles" que té a la plantilla. Per tot plegat sembla més que probable que Jairo es quedi per segona jornada seguida a la banqueta. També hi serà un Borja García que, per al tècnic, "cada dia està més integrat a la dinàmica" i es perfila com una notable opció per canviar partits entrant de refresc. Pocs canvis més es perfilen a l'onze titular d'avui a Butarque. L'únic mig probable podria ser l'entrada de Pedro Alcalá. El potencial del Leganés a les accions d'estratègia podria fer que Machín apostés per l'ex del Llagostera per mirar de contrarestar el físic dels Mantovani, Insua o Borja Lázaro. Els madrilenys vénen de golejar l'Alabès a la Copa (3-1) i tenen pràcticament tota la plantilla disponible. Garitano només té la baixa segura del lateral Paco Candela, lesionat. Bustinza i Rubén Peña arrosseguen molèsties i són dubte.

Contenir les accions d'estratègia així com tots els intents ofensius dels Leganés és la primera consigna de Machín. "És més fàcil centrar-nos a defensar perquè tàcticament ens podem ajudar més i ser un bloc sense necessitat d'haver de ser el millor equip de la categoria", considera el de Gómara, les intencions del qual sortiran rodones si els homes ofensius tenen el punt de mira afinat aquesta tarda. "Hem de mirar de ser equilibrats, defensar bé i que la nostra qualitat ens pugui permetre finalitzar les força ocasions que tenim en cada partit".