Després d'infiltrar-se per poder jugar contra l'Oviedo i el Llagostera, Javi Álamo va passar per la sala d'operacions per resoldre les molèsties al menisc. El canari ja és a la recta final de la recuperació i compta els dies per reaparèixer. També ho fa Pablo Machín, que ha vist com els altres carrilers també es lesionaven de cop i com a la vegada, sense ell, el Girona és incapaç de guanyar. Álamo no jugarà contra el seu exequip dissabte però confia estar a punt per a Pamplona d'aquí a dues jornades.

Com va la seva recuperació? En principi, aquesta ha de ser la quarta i darrera setmana del termini previst.

Bé, molt bé. Estic molt content. L'operació va sortir bé. Els terminis que ens havíem marcat es compleixen i amb prou feines noto molèsties. La veritat és que pel temps que portem estic fent força coses i fins i tot ja corro. En general estic molt content.

D'aquesta manera, no el veurem contra el Saragossa però potser sí a Pamplona contra l'Osasuna?

Una mica és aquesta la idea. No n'he parlat encara amb el doctor però ara el que toca és acabar bé els terminis aquesta setmana i, amb vistes a la propera, integrar-me al grup i poder estar disponible per al míster.

Casualitat o no, des que vostè no juga, el Girona no ha guanyat cap partit. Com ha vist l'equip des de fora?

Això és casualitat. El partit contra l'Almeria el vam merèixer guanyar i no ho vam fer. L'última jornada potser vam merèixer perdre i vam empatar. El futbol és una mica així. Ara mateix no estem en una bona dinàmica. Tot i això, mirant la classificació, tampoc estem malament. A la mínima que guanyem dos partits seguits ens posarem a dalt i podrem lluitar per a quelcom més.

Està tranquil el vestidor o hi ha algun nervi veient que no arriben victòries?

És aviat i més veient com qualsevol equip guanya qualsevol. Cap equip veus que vagi sobrat aquest any. Potser l'Osasuna ara una mica, sembla. És tot molt igualat i és qüestió de ratxes. Si n'agafem una de bona, ens podem posar a dalt. Ara bé, si seguim en la dinàmica que hem agafat ara, serem on som.

Parlant de bones ratxes, el seu exequip, el Saragossa, sí que n'ha agafat una de bona. Dissabte visita Montilivi....

Sí. És un equip que va començar amb molts dubtes i no va iniciar bé el curs pels objectius que s'havien plantejat. Vaig començar la pretemporada amb ells i realment han fet equip per pujar. Ells ho diuen i l'entorn també. No van començar bé i ara és veritat que han millorat molt. Els segueixo des de la distància i estan jugant molt millor. Tenen una plantilla àmplia i tot i les lesions surten jugadors també bons.

Al Saragossa, amb vostè a l'equip, se li va escapar l'ascens als darrers minuts en la tornada del play-off a Las Palmas. Aquest any, li sembla que el seu exequip és el màxim favorit per pujar?

El Girona i el Saragossa van ser els dos equips més fastiguejats de la temporada passada. El Girona es va quedar a les portes de pujar a la Lliga regular i a nosaltres ens va passar el mateix al play-off. L'any passat ja era un objectiu nostre tot i no fer una bona temporada. Ara pel Saragossa l'objectiu és més l'ascens directe que no pas el play-off.

Després del 0-3 a favor del Girona a l'anada del "play-off", els semblava realment possible remuntar a Montilivi?

Sempre hi ha esperances. Nosaltres mateixos sabíem que era complicat. El míster sí que hi creia i ens va fer xerrades motivadores. No sé què va passar però per una cosa o altra al final ho vam aconseguir, tot i que els jugadors sabíem que era molt complicat.

En quin moment de partit van veure que la remuntada era factible?

Aquell dia jo no vaig ser titular. Ho vaig viure una mica des de la banqueta. Anaven caient els gols i no m'ho creia. Quan vam arribar a la mitja part amb l'eliminatòria empatada va ser una gran injecció de moral. Això psicològicament va matar el Girona perquè segur que s'esperava un altre tipus de partit i en 45 minuts vam aconseguir igualar l'eliminatòria.

Notaven els nervis o que les cames tremolaven als jugadors del Girona?

En aquest tipus de partit tot influeix. Més que els nervis, potser l'aspecte psicològic, després del que va passar contra el Lugo, hi va fer. I?més veient com nosaltres vam venir i fer el partit que ens va sortir. Una mica tot plegat. El Saragossa va fer uns darrers partits molt bons i es va notar. Veníem de dinàmiques diferents. El Girona cap avall i el Saragossa, cap amunt.