Molts aficionats del Girona tenen cert ànim de revenja cap al Saragossa, després de l'última promoció per pujar a Primera. No és el cas de Pablo Machín, o almenys així ho exterioritza. Preferix guanyar perquè el seu equip alci el vol i no pas per saldar comptes pendents. «S'enfronten els mateixos clubs, però els jugadors són diferents. Hi hauria venjança si les plantilles fossin les mateixes, però no és aquesta la situació. Allò quedarà pel record», deia ahir el tècnic fent referència al 0-3 i 1-4 del passat mes de juny que va dinamitar les opcions d'ascens per als seus:?«El nostre resultat va ser èpic, com també ho va ser el seu a Montilivi. És bonic recordar que vam estar lluitant per ser a Primera, però ara ens toca lluitar per sumar els 50 o 51 punts que ens permetin salvar-nos».

Perquè per a Machín, aquest és l'objectiu. Almenys, a llarg termini. L'immediat és guanyar avui per esvair dubtes i començar a mirar cap amunt. Admet, però, que no els serà fàcil. «El Saragossa ve amb una bona dinàmica i nosaltres, amb una d'oposada. Cada partit és diferent i el que val és el resultat. Amb l'Almeria ho vam fer molt bé i vam sumar un punt. A Leganés no vam estar encertats i també vam empatar. Així que, el que hem de fer és, sobretot, competir. Tot i les dificultats, cada jugador ha de donar al camp el millor d'ell mateix», s'explicava. A?banda, també, d'advertir que els aragonesos són perillosos en accions d'estratègia, precisament una assignatura que el Girona ha de millorar:?«S'ha d'estar alerta, seria de babaus no fer-ho. Nosaltres marquem a l'home, pel que hem de ser molt més poderosos que no pas ells en aquesta mena de jugades».

Ranko Popovic

«Hem de jugar com si es tractés d'una eliminatòria», va etzibar Ranko Popovic, entrenador del Saragossa, durant la roda de premsa prèvia fent referència al recent play-off entre tots dos equips que va decantar-se a favor dels aragonesos en el mateix estadi de Montilivi i malgrat arribar a la cita amb un 0-3 desfavorable. «Hem de fer les coses com les hem de fer, sortint amb tot però sobretot amb intel·ligència», va valorar, recordant que el Girona «juga com l'any passat, gairebé sense diferències» i que es tracta d'un equip «perillós». Tot i això, va assenyalar que per sumar els tres punts «hem de pensar sobretot en nosaltres i no pas en el rival. Hem d'intentar-los deixar sense practicar el seu joc».