Pablo Machín sap de sobres quina és la primera pregunta de cada roda de premsa dels divendres. Sap que li toca enumerar, un rere l'altre, els jugadors que per una o altra circumstància no podran jugar. Les baixes de cada setmana. Sense excepció, així va engegar ahir, explicant que Aday Benítez no s'ha recuperat a temps, que Coris encara no ha fet net, que Javi Álamo millora però que cal esperar i que Lejeune i Jairo estan sancionats. A?tots ells, se'ls va unir Rubén Sobrino. Com no. Una jornada més, el madrileny es quedarà sense debutar. Per un problema o per un altre. Machín es va mossegar la llengua i va apostar per fer el cor fort i seguir esperant, però tant ell com bona part de l'afició comencen a impacientar-se veient que el gran fitxatge de l'estiu encara no ha jugat ni un sol minut.

«Confio que la seva recuperació pot ser propera, però cada vegada que rep un cop a la zona afectada, per petit que sigui, li repercuteix molt. Recuperat, per tant, no ho està. Per sort, no hi ha res ossi ni tampoc cap edema. Hem de tenir paciència», es limitava a dir al respecte, recordant que «normalment procuro oblidar-me dels jugadors que no tinc», si bé reconeixia que «al final, un cas així t'inquieta per força». Si més no, Machín continua optant per mirar-s'ho amb resignació i tot el positivisme possible. «Sé que és un jugador que ha de ser i serà important per al Girona. Al mal temps, bona cara i tant de bo el sol surti per a nosaltres. Esperem que ens pugui ajudar com més aviat millor».

Jairo rep un toc d'atenció

D'entre les nombroses baixes per al partit d'avui destaca la de Jairo, expulsat a Butarque per veure la segona targeta groga a l'últim minut en celebrar el gol de la victòria traient-se, gairebé del tot, la samarreta. Machín admetia que «el trobarem moltíssim a faltar», si bé va aprofitar per enviar un toc d'atenció cap al seu jugador. «Fruit de l'entusiasme, es va adonar del que estava fent una mica tard. Són coses que passen. Però no sé per què se celebren els gols així. No ho entenc. Abans, quan els podies dedicar a algun familiar, podia entendre que s'aixequessin la samarreta. Però ara... Quan parlo de saber competir em refereixo a coses així. Són reaccions que penalitzen l'equip i cal tenir-les en compte».