Ahir vam veure un Girona jugant amb el mateix sistema de joc que ha implantat el seu tècnic des de l'arribada al club, però amb uns conceptes tan defensius com ofensius diferents als que ens tenien acostumats els locals. Està clar que Pablo Machín confia plenament amb el seu 1-3-5-2, fins i tot quan Granell va sortir al camp va jugar a banda esquerra enlloc del mig camp. És comprensible que l'entrenador segueixi amb el mateix dibuix que tants bons resultats li ha donat, tot i que enguany encara no ha trobat els jugadors que realitzin les tasques que desenvolupaven l'any passat jugadors com Juncà i Cifuentes pels carrils i Sandaza en punta, que ocupaven posicions importantíssimes dins aquests sistema de joc.

Ahir el Girona va prescindir de tenir el control del joc, la possessió i el domini per passar a ser un equip més compacte defensivament, més agressiu en la recuperació de pilota però menys constructiu alhora de crear accions d'atac. L'equip no va tenir circulació de pilota, l'objectiu sobretot a la primera part era poder realitzar passades a l'esquena dels centrals del Saragossa buscant Felipe i Mata en primera jugada enlloc de combinar al mig camp. Pons-Alcaraz-Borja van donar seguretat defensiva i lluita al centre però no van tenir opcions de poder portar el ritme del partit. Cal destacar que defensivament l'equip va estar molt concentrat, no va concedir ocasions a l'adversari, el fet de mantenir la porteria a zero pot reforçar als jugadors. Tant als gironins com als aragonesos els va faltar continuïtat en el joc i fora les accions d'estratègia no van tenir capacitat per crear ocasions clares de gol. En una categoria tan igualada com aquesta també és important no perdre, el problema és quan es combinen empats amb derrotes, enlloc de combinar-los amb victòries.

L'equip vol però no pot, segurament bloquejat mentalment; per un costat hi ha les ganes d'obtenir una victòria davant l'afició, per l'altre hi ha l'ansietat que comporta haver de sumar de tres en tres i sortir de la zona baixa. Si no s'aconsegueix encadenar dos o tres partits guanyant això costarà.