De mica en mica, Javi Álamo comença a recuperar la seva millor versió. Uns problemes al menisc que el van obligar a passar per la sala d'operacions ara fa un mes i mig van frenar en sec l'adaptació del canari a la posició de carriler dretà. Estava sent un procés lent i laboriós però Javi Álamo començava a ser l'amo de la banda dreta blanc-i-vermella. Després d'un mes de baixa i deu dies d'integració amb el grup, Pablo Machín ja li va donar minuts contra el Lugo, al Miniestadi a la Copa Catalunya i també a Vitòria. Gairebé dos mesos després, doncs, Javi Álamo ja es veu «molt més bé» i tot sembla indicar que tornarà a l'onze titular diumenge contra l'Albacete a Montilivi.

Serà la setena jornada com a local que disputarà el Girona sense que en les anteriors hagi estat capaç d'estrenar el caseller de victòries. Numància (2-3), Osca (0-0), Llagostera (2-2), Almeria (1-1), Saragossa (0-0) i Lugo (0-1) han sucat en un estadi que s'ha convertit en una ganga aquesta temporada.?«A casa hem fet bons partits com per tenir més punts. Ara bé, la realitat és que ens estem posant a prop del descens i necessitem enlairar-nos ja», reflexiona un Javi Álamo que, com tothom, sospira per un triomf diumenge. I?és que per al canari, «més que tocar, ja la necessitem la victòria». El futbolista cedit fins el proper 30 de juny pel Saragossa considera que el Girona «no es mereix» haver entrat en aquest espiral tant negatiu de resultats a casa.

Malgrat totes les lamentacions, el de Gáldar considera que un triomf contra l'Albacete espantaria tots els fantasmes i faria que es mirés «un xic més enlaire». «A Segona A no queda cap més remei que guanyar partits a casa», adverteix Álamo per tal de no tenir problemes. En aquest sentit, als seus 27 anys, n'ha vist ja de tots colors durant la seva carrera. Fins i tot ha passat per una ratxa com a local pitjor que per la que atravessa actualment el Girona. Va ser la temporada 2012-13 amb el Saragossa a?Primera Divisió. L'equip aragonès va estar-se 15 jornades sense conèixer la victòria a la Lliga (de la jornada 17 a la 33). Durant aquest interval, el Saragossa va encadenar 10 partits sense guanyar a la Romareda, la qual cosa els va provocar un dèficit de punts insalvable a final de curs. «Va ser la meva pitjor experiència. Vam baixar i no vull ni recordar-ho. La sort és que ara tot just estem començant però cal canviar la ratxa diumenge mateix», destaca el canari que no va jugar durant la segona volta d'aquella temporada per una greu lesió als lligaments al genoll.

L'Albacete a l'horitzó

La intensitat va marcar l'entrenament matinal d'ahir a Montilivi. Pablo Machín va probar amb diversos onzes i diferents alternatives la qual cosa pot fer pensar que rumiï fer canvis a l'onze titular. La baixa de Jaime Mata per sanció la cobrirà, si no hi ha sorpreses, Jairo Morillas mentre que homes com Richy, Alcaraz o Clerc podrien tornar a l'equip. El retorn de Javi Álamo sembla encara més clar després que entre Aday i Pol Llonch s'hagin repartit el carril durant la seva absència. En aquest sentit, Álamo confessa que els primers dies després de la lesió li va costar reenganxar-se a la dinàmica. «El míster em va donanr minuts poc a poc. Em va costar entrar però ara em trobo molt millor», assegura.

Pel que fa al partit, Álamo té clar que diumenge contra l'Albacete els espera un partit ben diferent del que van viure a Mendizorrotza. «Serà tot al contrari. Juguem a casa i hem de dur la iniciativa i fer el nostre joc», diu.