serà per les casualitats que té la vida o bé pels capricis del futbol, però el cert és que ara fa dues temporades, la 13/14, el Girona es va plantar a Mallorca a jugar el darrer partit de l'any natural.

Els gironins van arribar a les illes havent guanyat només dos dels nou partits jugats a casa i amb un total de 21 punts a la classificació.

Aquell dia, Javi López s'estrenava a la banqueta gironina en substitució de Ricardo Rodríguez, i amb la derrota per 2-0 l'equip va entrar en el descens, on s'hi va estar 23 jornades seguides, fins que en va sortir després de guanyar el Deportivo en el darrer partit de l'any, ja amb un tal Pablo Machín a la banqueta.

Doncs bé, les casualitats de la vida o bé els capricis del futbol han volgut que aquest proper dissabte el Girona FC torni a visitar Son Moix en el darrer partit de l'any natural. I que ho faci havent guanyat un sol partit dels nou disputats a casa i amb només 18 punts a la classificació. Diferències n'hi ha diverses entre una temporada i l'altra. En primer lloc, en el partit del dissabte vinent a Mallorca no s'hi estrenarà cap entrenador, bàsicament perquè les sensacions que feia aquell equip i les que fa aquest són diferents.

També cal destacar que ara fa dues temporades, l'equip tancava l'any amb 19 jornades disputades i que enguany es tancarà amb 18, tot i que això pot semblar una diferència poc rellevant. El canvi més important seria evitar caure en les places de descens el pròxim cap de setmana. I és que si els de Machín no aprofiten la visita a les illes per sumar-hi els tres punts, poden tenir molts números per tornar-se a menjar els torrons amb un gust més aviat amarg i en les posicions més perilloses de la classificació.

Casualitat o caprici, ara fa dos anys, amb 21 punts, l'equip va sortir de l'illa en la zona vermella de la taula; en canvi dissabte vinent amb els mateixos 21 punts sortiria amb el millor regal de Nadal per a la parròquia gironina, força necessitada d'una alegria, després del que està vivint enguany a Montilivi, on, per cert, és del tot urgent revertir-hi la dinàmica de manera immediata.