Fa uns mesos, a Mallorca es fregaven les mans. Sabien que havien fet una mala temporada. Després de patir durant bona part de l'any, s'esperava amb molta il·lusió el curs següent. Fitxatges estrella i un projecte ambiciós per pujar a Primera eren les promeses que arribaven des de dalt i la majoria, dins i fora del club, s'ho començaven a creure. La realitat, però, és ben diferent i parla d'un Mallorca en descens que no se n'acaba de sortir. Per això, tancar el 2015 amb una victòria a casa és el primer cas que des del vestidor balear es vol fer per intentar començar a mirar cap amunt. Aquest era el missatge que es va encarregar de transmetre ahir Damià Sabater. El jove migcampista va explicar que l'equip està necessitat de punts, que tots estan de part de l'entrenador Pepe Gálvez i que superar el Girona és l'única prioritat.

«El grup està tocat per l'última derrota, però ens estem entrenant bé i pensant en el proper partit. No encarem la cita contra el Girona amb por. Sortirem a guanyar amb valentia. La nostra situació no és gens còmoda i necessitem aquests tres punts», van ser algunes de les paraules que el mallorquí va deixar anar davant els mitjans.

«Estic content amb Pepe (Gálvez) com també ho estava amb Chapi (Ferrer), tot i que sembla que ara anem una mica millor», va respondre quan se li va preguntar pel tècnic, el segon que té l'equip aquesta temporada. «Tenim una bona plantilla i l'equip ha de creure en les seves possibilitats. La mala sort no ha de ser una excusa. Toca cambiar la dinàmica i això només depèn dels jugadors», va afegir. c.r. palma/girona

Pere Pons està fet d'una altra pasta. Té 22 anys, en porta ja uns quants jugant a un alt nivell i, fins ara, no sabia el que era patir una lesió greu. Com a mínim, una que l'obligués a aturar-se a mitja temporada. Uns cursos enrere, s'havia fet mal al quàdriceps, però la Lliga encara no havia començat. Ha arribat ara, just quan el Girona viu un dels seus moments més difícils dels darrers mesos, quan Pere Pons ha hagut de prémer el pedal del fre. Una punxada a la qual dissabte no va donar gaire importància s'ha convertit en una ruptura de fibres que l'obligarà a aturar-se. El club fixa el període de recuperació en tres setmanes, però el de Sant Martí Vell vol tornar al més aviat possible. Si pot ser, per enfrontar-se el dia 4 al Valladolid a l'estadi de Montilivi. No és l'única baixa per al partit de Palma. Tampoc hi serà Aday Benítez. El vallesà va lesionar-se en el fatídic duel amb l'Elx, també té una ruptura muscular i en té, igualment, per tres setmanes.

«És una mala manera d'acabar l'any», diu Pere Pons. Pel seu to, se'l nota resignat. No li queda cap altra sortida:?s'ha vist obligat a frenar en sec, a descansar i a passar els Nadal recuperant-se d'una lesió que va aparèixer del no-res. «Quan havia passat un quart d'hora o potser vint minuts, vaig esprintar per fer una cobertura. Llavors vaig notar una punxada». Algú altra potser s'hauria aturat en sec. Un altre, hauria mirat cap a la banqueta, demanant el canvi. Ell no. «No m'he lesionat mai. No havia sentit una sensació com aquesta. Vaig intentar aguantar, però el dolor anava més». Fins que al descans, es va optar per la prudència. «Entre el metge i el cos tècnic vam veure que hi podia haver un trencament i vam decidir parar. Jo sempre vull jugar, però en situacions així s'ha de tenir cap».

Tot i aquest discurs, el gironí és el primer que està fastiguejat. Primer, perquè no va poder jugar la segona meitat del Girona-Elx. I segon, perquè ara en té per unes setmanes de baixa. «És el que toca. Si notes una punxada així, s'ha de descansar. Vull jugar sempre i en calent no sóc gaire conscient del que em pot passar, però la part positiva és que tinc les vacances de Nadal per recuperar-me bé».

Perquè si bé té molt clar que dissabte, a Palma, no podrà jugar, Pere Pons vol prémer l'accelerador per reaparèixer al més aviat possible. «Intentaré estar disponible per al dia 4», assegura. El club ha parlat de tres setmanes de baixa, però ell espera escurçar els terminis. «Tinc temps per recuperar-me i no em poso cap mena de pressió». Jugar contra el Valladolid li passa pel cap, però tampoc vol obsessionar-se. El que li sap més greu és perdre's el duel contra el Mallorca. Una cita important, sobretot ara que els resultats no acompanyen. «Sabem que estem avall i que el moment és complicat. Hem de seguir competint com fins ara. Estem jugant bé i només ens cal més encert de cara a porta», reflexiona. Creu que seria «una mala manera d'acabar l'any» perdre aquest dissabte, pel que prefereix una visió més optimista: «Estem passant una mala dinàmica, però al vestidor tothom està molt unit. Anem amb la mateixa idea, la de seguir treballant i donar un plus. Si la pilota vol entrar, tornarem amb els tres punts, marxarem de vacances amb molt bon sabor de boca i entrarem al 2016 amb una altra mentalitat».

Pere Pons, com és normal, no va entrenar-se ahir al costat dels seus companys a Peralada. Tampoc ho va fer Aday Benítez. Tots dos en tenen per tres setmanes, pel que estan completament descartats pel partit contra el Mallorca. Qui hi podria arribar és Javi Álamo, tot i que el canari va acabar la darrera jornada amb un esquinç de grau 1-2 al lligament lateral intern del genoll esquerre. Ahir va desplaçar-se amb la resta de la plantilla a terres empordaneses;?no va completar la sessió, però la seva presència és un bon senyal. També hi era Rubén Sobrino, que tampoc va treballar al cent per cent. Tots dos podrien estar en concidions de viatjar cap a Palma a finals de setmana. Qui no ho farà és Richy Álvarez, lesionat i amb un temps de baixa d'unes sis setmanes.