La segona victòria de la temporada a Montilivi del Girona va arribar anit amb la particularitat que es va aconseguir amb cinc jugadors gironins de titulars i sense que els dos fitxatges més destacats de l'estiu, Rubén Sobrino i Borja García, tinguessin cap participació. Les baixes de Richy per lesió i Lejeune per sanció van obligar Machín a introduir canvis en defensa i així sense renunciar al seu habitual esquema de tres centrals, va escollir Carles Mas per actuar al costat dels habituals Kiko Olivas i Alcalá. Al carril dret, amb l'absència del lesionat Javi Álamo, el tècnic va donar l'alternativa a Sebas Coris, que va firmar una molt notable actuació fins acabar substituït per Aday al minut 65, fos i havent reclamat un penal força clar que l'àrbitre no va voler veure.

Els altres tres jugadors gironins que ahir van sortir a l'onze van formar la tripleta del mig del camp. Pere Pons, Granell i, sobretot, Eloi Amagat, l'autor de la passada que va permetre a Jairo fer l'únic gol del partit, van signar una notable actuació, d'aquelles que l'afició aplaudeix perquè no van donar cap pilota per perduda i es van buidar damunt la gespa. Eloi, que ahir era el capità, va veure la cinquena groga i es perdrà el proper partit al camp de l'Alcorcón, precisament ara que torna a trobar-se en un bon moment de forma i havia superat unes setmanes sense comptar per a l'entrenador.

En canvi, qui no va tenir gens de protagonisme anit van ser dos dels fitxatges estrella de l'estiu passat, Rubén Sobrino i Borja García. El primer, ni tan sols va anar convocat, i això que semblava que havia deixat enrere les molèsties que l'estan martiritzant des que va aterrar a Girona a finals d'agost. Machín va explicar als vestidors que el futbolista segueix sense estar al cent per cent i, el més preocupant de tot, no va donar símptomes que la cosa pugui canviar a curt termini:?«Buscarem una poció màgica o algú que ens digui com es pot recuperar, ho posarem tot de la nostra part», va assenyalar.

L'altre gran reforç de l'estiu, Borja García, que arribava amb el cartell d'haver tingut una notable presència la temporada passada al Còrdova, segueix també pràcticament inèdit. El mitjapunta sí que va entrar a la llista de convocats, però es va quedar a la banqueta sense tenir ni un minut. Machín va fer sortir a la segona part Aday per Coris, Alcaraz per un Eloi que tenia algunes molèsties i ja en el darrer minut Felipe per Jairo, en un intent d'esgarrapar alguns segons al cronometre del col·legiat.

Després de la victòria d'ahir, el Girona es pot prendre un lleuger respir. Els resultats que s'havien produït en els partits de dissabte i diumenge havien deixat els de ?Machín provisionalment en zona de descens, però ara, amb 22 punts, el quart per la cua, l'Albacete, és dos per sota. I pel mig hi ha tres equips més, Tenerife, Osca i Mallorca. El play-off, mirant enlaire, el marca el Nàstic amb 30 punts, vuit més que els que sumen els gironins. Dissabte a Alcorcón el tècnic recuperarà Lejeune, superada la sanció. Serà el penúltim partit de la primera volta abans de tancar-la a casa contra el Ponfer?radina, una setmana més tard.