Sento repetir els arguments que ja he fet servir algun altre dia, però haver estat només quatre vegades titular i d'aquestes quatre jornades haver completat els noranta minuts en només tres ocasions, és ben poca cosa.

De la mateixa manera que és ridícul no haver arribat als 160 minuts entre totes les estones jugades en nou partits; o no haver ni saltat al camp en un altre capítol de nou encontres més. Massa poc, ridícul i perillós.

Bàsicament perquè parlem del nom propi de l'estiu, de l'home que es podia convertir en el nou Jandro de Montilivi, de les botes que havien d'aportar màgia i futbol a parts iguals.

No tothom pot acreditar haver jugat més de 130 partits a Segona A i gairebé una trentena a Primera. I sobretot, no ?tothom que pot ensenyar aquestes credencials, pot combinar-les amb un futbol exquisit.

Borja García sí que pot fer les dues coses. Pot ensenyar el seu currículum i pot demostrar que amb una pilota als peus pot ser perillós com pocs. Però pel que sigui, fins ara el madrileny ha viscut aliè a l'equip i l'equip orfe d'ell. No crec que calgui buscar ni culpables, ni excuses, i segurament que tampoc les causes, simplement ha estat així.

Però en el món del futbol a vegades hi ha moments que canvien les dinàmiques. Aquesta temporada, per exemple, el gol de Kiko Olivas al camp del Mallorca just abans d'arribar a les vacances de Nadal. I qui sap si el de Borja d'ahir també haurà estat d'aquests.

De moment, sense aquest gol, el Girona FC hauria quedat a quatre punts del descens, en comptes dels cinc de marge que tenia abans de començar la jornada. En canvi, amb el 2-1 la diferència s'ha ampliat a sis.

Però potser el més important és que pel mateix jugador, pels companys, pel tècnic i per l'afició, aquest gol signifiqui un rellançament en la confiança que cal tenir en el fitxatge estrella de la temporada. Si ell fa un pas endavant, l'equip també el farà. I no hi ha dubte que a més de les arribades de Lekic i Maffeo, el millor fitxatge de l'hivern pot ser que Borja hagi arribat.

Per cert, diumenge amb la baixa de Pere Pons, a l'onze hi ha una vacant.