Des del vestidor de Montilivi la prudència és màxima. De les boques dels jugadors surten missatges d'ambició i d'il·lusió però sempre recordant que l'equip «toca i molt de peus a terra». El difícil començament de temporada, amb el record encara a la retina de la patacada que va suposar l'ascens frustrat del juny passat, fa que la plantilla del Girona sigui ben conscient del que ha costat arribar on s'és ara. Per aquest motiu, no deixaran entrar al vestidor cap escletxa de confiança. La zona de play-off és a 3 punts, una distància que amb 14 jornades per endavant es presenta assequible d'eixugar per a un grup que va llançat. Després de 8 jornades sense conèixer la derrota i sent el segon millor equip del 2016, només rere el líder Leganés, el Girona centrarà tots els seus esforços seguir escalant posicions i acabar el curs en alguna de les posicions de privilegi.

Aquesta reacció s'ha llaurat a base de millorar els números a Montilivi i mantenir el bon nivell a fora. Tot plegat ha fet que un cop transcorreguts dos terços de Lliga, el Girona sigui ja un ferm candidat al play-off d'ascens. I això que després del primer terç de temporada, els de Pablo Machín sumaven tan sols 17 punts amb només dos d'avantatge respecte al Mallorca, equip que marcava el descens. Aleshores, l'equip venia de superar l'Albacete (3-0) i aconseguir la primera victòria del curs a Montilivi. Aquell triomf no serviria per impulsar un Girona que encadenaria un mes sense guanyar amb empats a Tenerife (1-1) i Palma (1-1) i derrotes a casa contra Còrdova (1-2) i Elx (0-1). El rumb es redreçaria definitivament amb el tombant d'any contra el Valladolid (1-0). Des de llavors, una sola derrota a Alcorcón?(1-0), tres empats (Oviedo, Nàstic i Numància) i cinc victòries (Ponferradina, Bilbao Athletic, Osca, Llagostera i Mirandés). Uns resultats que han permès el Girona fer el salt definitiu de la part baixa cap a l'alta i l'han deixat amb 40 punts a només 3 de l'Osasuna (6è classificat).

Una situació òptima per a un Machín que compta amb un grup ampli d'efectius i que a més a més tenen l'experiència de la temporada passada. La millora del Girona durant aquest segon terç de temporada ha estat fruit del major encert de cara a porteria. Les arribades de Lekic i Cristian Herrera, la regularitat de Mata i el despertar de Borja García hi han ajudat força. A més a més, l'equip ha recuperat aquell punt de solidesa defensiva que el va fer gairebé impenetrable la temporada passada i que també ha donat molts punts.

Tot plegat dibuixa un escenari d'allò més engrescador amb 14 jornades per endavant. Il·lusionant sí; senzill gens ni mica. I és que el calendari del Girona no fa pas baixada. Al contrari. Dissabte, els de Machín visiten un Almeria que, malgrat navegar per les places de descens, compten amb jugadors de molt nivell i una plantilla feta per tornar a Primera. Després, el Girona rebrà a Montilivi el líder Leganés per després viatjar a La Romareda per enfrontar-se al Saragossa, un altre clar aspirant a l'ascens que lluita per col·locar-se al play-off. Seguidament, un altre rival directe com l'Osasuna visitarà Montilivi. La resta de compromissos que li quedaran al Girona seran:?Lugo, Albacete, Còrdova, Elx, Valladolid i Poferradina a fora i Alabès, Tenerife, Mallorca i Alcorcón a Montilivi.

Mentrestant, el Llagostera ha tancat un segon terç de Lliga per oblidar en què tan sols ha estat capaç de fer 9 punts (només el filial de l'Athetic n'ha fet menys, 8). Han estat 14 jornades marcades per l'allau de lesions i algunes decisions arbitrals polèmiques que han deixat el conjunt gironí com el pitjor d'aquest tram de campionat. Dos triomfs (Osca i Albacete) i tres empats (Mirandés, Lugo, Elx).

El gol de Sergio Léon a Elx (1-1) va evitar la primera victòria del curs a domicili i de passada va fer que la salvació s'allunyés de 6 a 8 punts. Malgrat tot, les sensacions dels darrers partits estan sent bones i ningú a Llagostera llança la tovallola. Amb 22 punts, els d'Oriol Alsina jugaran una autèntica final diumenge (17.00) contra el Mallorca, l'equip que precisament marca la frontera amb la permanència amb 30 punts. Els de la Costa Brava han de viatjar després a Valladolid, Ponferrada, Sòria, Osca, Miranda i Leganés i, rebre a Palamós Alcorcón, Bilbao Athletic, Nàstic, Oviedo, Còrdova, Almeria i Saragossa. Un darrer tram de Lliga complicat amb rivals directes i d'altres que lluiten per l'ascens, en el qual el Llagostera haurà de sumar molts punts per salvar-se.