El Girona arriba a l'última part de la temporada en el seu millor moment de tot el campionat, cosa que es demostra amb el fet que de les últimes onze jornades l'equip de Montilivi ha sumat 6 victòries, 4 empats i només ha perdut un partit. Dit en números: ha acumulat 22 de 33 punts possibles.

Ho ha fet, a més, superant algun mal tràngol com les lesions en les últimes jornades de Pons i Granell, que deixaven l'equip orfe del seu doble pivot habitual al mig del camp. Dos jugadors que semblaven insubstituïbles, però que en canvi han tingut un relleu d'altura amb Rubén Alcaraz i Eloi Amagat.

En l'anàlisi d'aquest tram de calendari, caldria no oblidar que en cinc de les onze jornades esmentades, l'equip no ha rebut cap gol, i que en les altres sis, com a molt només n'ha encaixat un, fet que parla sobradament de la solidesa que té l'equip. Una mostra més d'això es va veure ahir a la Romareda, on el Saragossa no va poder rematar ni un sol cop a la porteria de Becerra en tota la primera part. També caldria destacar que amb només 25 gols, l'equip de Machín ja és en solitari el menys golejat de la categoria.

Un altre element destacable és que han arribat definitivament els gols repartits entre tots els davanters. Com ahir, en què Mata, Cristian Herrera i Lekic van compartir el protagonisme de la victòria. Herrera ja porta dos gols en 8 jornades, Lekic 3 en 9 partits i Mata segueix com a màxim golejador, des d'ahir amb 7 gols.

La d'ahir caldria subratllar-la com una victòria més que important en les aspiracions d'aquesta última part del campionat. Perdre hauria significat quedar lluny d'un rival directe de la promoció. En canvi, amb el triomf, l'equip s'hi ha acostat a tres punts i pot esperar amb tota la tranquil·litat l'Osasuna, proper rival dels gironins diumenge vinent a l'estadi de Montilivi.

Com deia Machín a la sala de premsa de la Romareda, el Girona té a l'abast un objectiu que semblava impossible fa escassament dos mesos i que ara torna a fer vibrar l'afició pensant que repetir la promoció que ja es va fer l'any passat és una fita més que possible.