Trenta-set minuts va estar el Girona ahirn en posicions de play-off d'ascens a Primera. Va ser el temps que va anar del xiulet final a Montilivi que confirmava el triomf contra l'Alabès fins que Manu Lanzarote va avançar el Saragossa al camp del Valladolid en el partit que començava a un quart de 9. Un instant. Una anècdota segurament perquè la victòria final dels aragonesos a Zorrilla (1-2) -que complica la situació de Miguel Ángel Portugal al Valladolid- i la de l'Elx contra el Lugo (2-0) van descavalcar el Girona de la sisena posició i situar-lo a la setena on ha passat la nit. És ben cert que avui fins a tres equips (Alcorcón, Osasuna i Còrdova) el poden superar la classificació però el fet de veure's ni que fossin uns minuts a la preuada sisena posició il·lusiona i convida a creure l'afició. A més a més, la victòria d'ahir indica que la progressió de l'equip és l'adequada en aquest 2016 on l'equip tan sols ha encaixat dues derrotes (Alcorcón i Almeria).

A manca de vuit jornades pel final de la competició regular, Machín diu que no fa números. Els que sí que en fan són els seguidors del Girona que avui estaran molt pendents dels partits amb rivals directes implicats que són una bona colla. Aquest migdia el Nàstic rep l'Oviedo al Nou Estadi en un duel entre dos equips amb 52 punts, tres més que els gironins que en cas d'empat es quedarien a una distància prou assequible. A la tarda serà el torn per l'Alcorcón que rebrà a Santo Domingo el líder Leganés en el derbi madrileny. Els d'Asier Garitano tenen l'oportunitat de distanciar-se de l'Alabès al capdavant de la classificació. A la mateixa hora (17.00), un Còrdova en caiguda lliure visita l'Osca a l'Alcoraz. Els aragonesos necessiten els punts sí o sí per seguir fugint del descens mentre que una nova ensopegada dels andalusos podria suposar l'adéu de José Luis Oltra a la banqueta. Al vespre quedarà el Mallorca-Osasuna.

Mentrestant el punt del Llagostera només serà bo si algun dels rivals perseguits ensopega. La jornada rodona per als d'Oriol Alsina seria sobretot una derrota de l'Osca contra el Còrdova. Cal tenir en compte també que el Ponferradina-Almeria pot fer escapar definitivament els del Bierzo del perill o bé ficar-los-hi de nou en cas de derrota. Als gironins els convindria més segurament un empat. El punt sumat a Sòria va mig arreglar el disgust del no penal de Querol tot i que de ben poc servirà si l'Osca guanya el seu partit ja que voldrà dir que la salvació se'n va als 7 punts de diferència.