El Girona ha ratificat el seu somni de lluitar per l'ascens gràcies a una clara victòria davant el necessitat Albacete al Carlos Belmonte (0-3), on Jaime Mata ha sigut determinant amb un gol a l'inici de cada part. Els de Machín dormiran en posicions de «play-off» a l'espera del que facin demà els seus rivals. Caldrà estar molt atents al Saragossa-Alcorcón i al Còrdova-Tenerife.

L'Albacete, que queda molt tocat a la penúltima plaça, ha jugat pràcticament tot el partit en inferioritat numèrica per l'expulsió de Miguel Núñez quan ha fet un polèmic penal sobre el propi Mata que ha representat el primer gol.

La vermella i el 0-1 posava molt ben encarat el partit per als gironins, que a la contra haurien pogut sentenciar. Pere Pons ha provat fortuna als dotze minuts, en rescatar una pilota solta a la frontal que ha sortit desviat. Quatre minuts més tard ha arribat el primer acostament amb perill del quadre local, en una pilota de Portu que ha sortit alta.

La sala de màquines d'Albacete ha començat a funcionar i, seguidament, Jona ha provat els guants d'un atent Becerra en un xut escorat que el porter visitant vha enviat a córner amb dificultats.

Però millor encara ha estat la mà salvadora de Juan Carlos després d'un xut des de fora de l'àrea de Mata que, després d'ensopegar en Mario, s'ha enverinat però no ha acabat en gol gràcies als reflexos del porter local.

Trenta-cinc segons ha durat la il·lusió de l'Albacete, res més tornar del descans, exactament el que ha trigat Mata a internar-se a l'àrea local i deixar anar un cop d'esquerra que ha entrat per l'escaire.

Poc després ha començat a caure un aiguat que ha complicat els controls i l'estabilitat dels jugadors a la gespa però, tot i això, els homes de César Ferrando ho van seguir intentant mentre el Girona perdonava un cop més a la contra.

Al minut setanta-sis ha arribat la sentència després d'un córner llançat per Granell que el central Leujene ha enviat al fons de la xarxa.

D'aquí fins al final hi ha hagut alternatives, encara que ja no s'ha mogut més un marcador que deixa els locals amb un peu a Segona divisió B i als gironins en plena lluita per la promoció. De moment, dormen en zona de play-off gràcies als seus 52 punts. Diumenge que ve, 1 de maig, visitarà Montilivi el Tenerife (17.00)

Fitxa Tècnica

0 - Albacete: Juan Carlos, Antoñito (Córcoles, m.60), Gonzalo, Miguel Núñez, Paredes, Jason (César Díaz, m.53), Mario Ortiz, Diego Benito, Curto, Portu i Jona (Fede Vico, m.63).

3 - Girona: Becerra, Javi Álamo (Sebas, m.71), Lejeune, Alcalá, Olivas, Clerc, Eloi Amagat, Pere Pons, Granell, Mata (Cristian Herrera, m.61) i Lekic (Maffeo, m.81).

Gols: 0-1, min. 2, Mata, de penal; 0-2, min. 46, Mata; 0-3, min.76, Leujene.

Àrbitre: Sagués Oscoz (Comitè basc). Va amonestar els locals Diego Benito i Gonzalo i al visitant Mata. Va expulsar amb vermella directa Miguel Núñez al minut 2.

Incidències: 6.809 espectadors al Carlos Belmonte.