La prudència i la humilitat són dues virtuts que en futbol mai s'han de deixar de banda. El Girona n'és ben conscient, sobretot arran de l'experiència traumàtica del curs passat, però els números no enganyen ningú i diuen que l'equip va llançat cap a les posicions de play-off d'ascens. Des del vestidor es parla d'ambició, màxim respecte i d'anar partit a partit. Una recepta perfecta per a intentar el que fa només una volta, coincidint amb la derrota contra el Còrdova a Montilivi (1-2) semblava del tot impensable. La reacció de l'equip a la segona volta ha estat brutal amb tan sols una derrota en 16 partits i ha fet que el Girona s'hagi situat a només un punt del sisè a manca de sis jornades.

La ciutat torna a estar il·lusionada i l'equip respon. El dubte és ara saber si l'estat de gràcia en què s'han instal·lat els homes de Pablo Machín s'allargarà prou com per a somiar novament. La resposta la intenten trobar alguns destacats exjugadors del club com Javi García, Xavi Agustí, Joan Franch i Pau Garcia Castany i l'expresident Miquel Mascort que veuen el Girona «llançat» cap al play-off.

Un factor que destaquen Agustí i Javi García és la línia ascendent de l'equip aquesta segona volta. «En els finals de Lliga, un equip que va de menys a més sempre té més possibilitats que un altre que ha estat tot l'any a dalt i comença a perdre pistonada», diu Agustí. En la mateixa línia s'expressa Javi García que diu que «els dinàmiques i els estats d'ànim dels jugadors» són la clau per als partits decisius de la Lliga. Agustí encara no s'ha pogut treure del cap el ?desenllaç de la temporada passada però no descarta que el futbol -«que és boig»- en tingui alguna de reservada al Girona. «Veig opcions de fer el play-off, sí, però mai en tindrem tantes de pujar com l'any passat. Ara bé, de vegades amb menys possiblitats es puja i amb moltes com l'any passat, que en teníem el 99%, no. Esperem que sigui l'any en què s'aconsegueixi sense que ningú s'ho esperi», diu. L'exjugador, exentrenador i exdirector esportiu assenyala també el canvi de rumb del club com un factor a tenir en compte. «Hi ha una altra gent que dirigeix el club i sobretot això és molt important».

Per a Joan Franch l'experiència del curs passat ha de servir per encarar les sitaucions de tensió que sorgeixin amb més serenor. «Gat escaldat, d'aigua freda en fuig, diuen». El banyolí destaca per sobre de tot l'excel·lent sistema defensiu que té instal·lat Pablo Machín. «No encaixen i a fora de casa, on s'hauran de jugar quatre partits, es mostren molt segurs», subratlla. Pau Garcia Castany coincideix amb Franch a l'hora de destacar que el 5-3-2 està donant molts de punts a domcili. «Gairebé estan més segurs a fora que a Montilivi».

L'optimisme, doncs, és la tònica general sobre les possibilitats del Girona d'entrar al play-off. Ara bé, qüestionats sobre si encara hi ha opcions de pujar directes, els exjugadors ja no ho veuen tan clar. «Faria falta molta sort», diu Franch o «si fem el play-off ja n'hi hauria per saltar d'un peu», considera Javi García. Tot i això, el fet d'estar a tan sols quare punts de l'Alabès (segon classificat) fa que ningúdescarti el miracle. «De vegades, quan s'està en una bona ratxa, els resultats arriben i arriben i t'hi poses sense adonar-te'n», assenyala Franch. Sí que ho veu del tot factible Miquel Mascort. L'expresident blanc-i-vermell, optimista de mena, veu l'equip «conscienciat per fer-ne una de ben grossa»i està convençut que si el Girona guanya diumenge a Còrdova «pujarà directe».