La sensació entre l'expedició gironina al final del partit era generalitzada. S'acabava de perdre una magnífica oportunitat per entrar per primera vegada aquesta temporada en zona de play-off d'ascens. Segurament havien faltat arribades clares però el Còrdova tampoc havia fet tant com per penalitzar els gironins amb una derrota. Tornar de buit de terres andaluses va saber més greu encara entre la plantilla sobretot perquè amb un empat -el partit s'encaminava al 0-0- els gironins s'haurien situat sisens. Pablo Machín reconeixia que l'ambició per guanyar el partit havia costat perdre un punt. "Ens l'hem jugat i no ha pogut ser. Al final ni un punt ni tres. Això és el futbol", deia el sorià justificant el canvi "ofensiu" de Javi Álamo per Coris al llindar de la segona part. Machín es lamentava de l'ocasió perduda en un partit d'allò més equilibrat. "El punt ens hauria valgut però hem estat ambiciosos i ho hem demostrat en tot moment", recalcava.

Machín no va voler buscar culpables a la derrota a l'Arcángel. "Ho podem fer per la zona d'on ha sortit la centrada però també per on s'ha rematat la pilota", deia. Malgrat tot, el tècnic de Gómara va elogiar el joc dels seus homes sobretot als primers quaranta-cinc minuts. "A la primera part pràcticament l'únic equip que ha existit hem estat nosaltres. Ells jugaven a la agafar-nos al contracop. Hem fet el joc de posisicó molt bé i d'aproximacions n'hem gaudit més que ells", deia. A la represa però, el Còrdova va fer un pas endavant i va tapar les fuites. "A la segona part s'ha equilibrat una mica tot i ells ens han marcat. Això del futbol no és tenir ocasions sinó encertar-les. Tots dos n'hem tingut d'oportunitats però ells l'han ficat a dins i han estat més encertats", declarava.

Sense entrar a discutir l'acutació arbitral, per a Machín hi va haver una acció que podia haver canviat clarament el signe del partit. Va ser quan al principi de la segona part, Fidel va estirar de la samarreta Sebas Coris. El selvatà tanmateix no va caure a terra i l'àrbitre no va ensenyar la que hauria estat la segona targeta groga i la consegüent expulsió de l'extrem. "Som un equip excessivament honrat. Un altre futbolista amb més experiència s'hauria deixat caure i hauria estat la segona targeta". En aquest sentit, Coris va explicar al final del partit que no s'havia adonat de quin jugador era el que l'agafava de la samarreta i que l'acció havia estat molt ràpida.

"Havia d'arribar"

La derrota manté el play-off a un punt de distància a manca de cinc jornades per al final de la Lliga. Les opcions hi són totes i per a Machín el Girona ha "de seguir endavant". "Tenim un altre repte a Elx la setmana que ve". En aquest sentit, el preparador sorià aposta per una victòria al Martínez Valero. "M'estimo més una victòria que no pas dos empats", assegurava deixant clar que el Girona anirà a Elx a buscar els tres punts. Machín té clar que després de la primera volta de l'equip entrar a la promoció seria un gran premi. "Em conformo a entrar al play-off l'última jornada. Algun dia havia d'arribar la derrota perquè només havíem perdut un cop a la segona volta", deia Machín que malgrat tot, confia a seguir allargant el bon moment de forma de l'equip fins a final de temporada.