La lluita per l'ascens a Primera Divisió promet emocions ben fortes aquesta temporada. Revolts ben tancats i algun cop de volant imprevist s'esperen en aquestes cinc darreres jornades que li queden a la Lliga regular. Cinc partits que definiran quins dos equips equips ascendeixen directament, quins quatre ho intenten per la via del play-off i quins se'n poden anar ja de vacances sense cap premi. Enguany, a diferència del curs passat, la classificació no s'ha partit i no hi ha equips disparats. Així, malgrat que Leganés i Alabès fa jornades que semblen tenir com a destí final l'ascens directe, el fet que s'hagin d'enfrontar a diversos perseguidors no tan llunyans, fa que no ni molts menys el tinguin garantit. La derrota a Còrdova va evitar que el Girona tragués el nas per primer cop aquesta temporada a les posicions de privilegi. Ara, els homes de Pablo Machín tenen cinc jornades per a intentar entrar-hi i conquerir un bitllet del tot impensable ara fa una volta. I és que a banda de lluitar contra nou o més rivals per una de les posicions de play-off d'ascens, el Girona té el desavantatge d'haver de competir contra els números que va signar a la primera volta. Els gironins de mica en mica han anat eixugant el dèficit de punts que arrossegaven i, gràcies a ser el millor equip de la segona volta, s'han col·locat en tot el sidral. Ara bé, la llosa continua pesant i l'embranzida que duia l'equip, que semblava imparable, es va aturar amb la derrota a Còrdova.

Vestidor i afició confien que la desfeta a l'Arcángel sigui tan sols un petit pas enrere per continuar amb l'escalada cap al play-off. Això sí, per fer-ho caldrà millorar encara més els números. Sobretot els dels cinc útims partits de la primera volta en què el Girona va sumar 7 dels 15 punts possibles gràcies a dues victòries contra Valladolid (1-0) i Ponferradina (4-0) i l'agònic empat a Mallorca (1-1). I és que si analitzem els cinc darrers resultats de la primera volta dels 10 primers classificats, hom s'adona que si els equips repetissin els mateixos marcadors, el Girona quedaria fora de la promoció. És més, si els de Machín repetissinn els 7 punts, és probable que arribessin a l'última jornada sense opcions.

En aquest joc imaginari de calcular com quedaria la classificació si es produïssin els mateixos resultats del final de la primera volta, l'ascens directe seria per a Leganés i Alabès sense discussió, mentre que el Saragossa quedaria fora dels llocs de play-off. Les places de promoció serien per a Oviedo, Nàstic, Elx i Osasuna, mentre que Alcorcón i Còrdova, com Saragossa i Girona, es quedarien sense cap premi. Tot pot variar. I tant. perquè el futbol no són matemàtiques. A més a més, el fet que hi hagi moltíssims enfrontaments directes entre els aspirants farà segur que poca cosa es decideixi abans de les dues o tres últimes jornades.

L'Elx al·lega per Espinosa

El proper rival del Girona, l'Elx, va presentar ahir al·legacions al Comitè de Competició per què retirin la targeta groga que va veure Javier Espinosa contra el Tenerife. L'ex del Barça B va ser amonestat per simular un penal i en ser la cinquena del cicle hauria de complir sanció contra el Girona. D'altra banda, el conjunt il·licità perd l'extrem Hugo Fraile, que va patir una lesió muscular a Tenerife i en té per un mes. Fraile, que no és habitual a l'esquema de Rubén Baraja, s'afegeix a Mandi, que complirà el seu segon partit de sanció i tampoc podrà jugar diumenge. Eldin Hadzic té difícil està recuperat del tot.