La derrota a Còrdova no ha restat un punt de l'ambició que té la plantilla de poder classificar-se per al play-off d'ascens. Amb els números a la mà sí que, possiblement, la desfeta fa que l'ascens directe sigui ja gairebé impossible però la sisena plaça continua a només un punt. Això sí, el partit de diumenge a Elx, malgrat que potser tampoc acabarà de ser del tot definitiu, pot definir el grau de possibilitats que tindrà el Girona de fer-se amb un dels quatre preuats bitllets. Arran de la reacció de l'equip aquesta segona volta, han estat moltes les veus que han assenyalat el Girona com un dels candidats. Potser sí que, per plantilla i línia ascendent, els de Pablo Machín van disparats cap al play-off però també és ben veritat que de moment encara no hi ha estat cap jornada. «No és com es comença la Lliga sinó com s'acaba». Aquesta frase no surt de qualsevol boca sinó de la de l'home que ha disputat tots els play-off que hi ha hagut fins ara des que el 2010 es va instaurar aquest sistema per pujar. És Nauzet Alemán, actual jugador del Las Palmas que, enguany per primer cop, es perdrà les eliminatòries després de disputar-les de manera consecutiva cinc cops amb Valladolid i Las Palmas. El talentós extrem canari considera que el factor «físic» i les «dinàmiques» en aquest tram final són els factors a tenir més en compte per triomfar. En aquest sentit, Alemán veu el Girona, juntament amb el Saragossa, com un dels «seriosos candidats» a entrar-hi.

Dues alegries i tres garrotades ha viscut Nauzet Alemán en els cinc play-off que ha disputat. La més cruel segurament va ser ara fa dos anys (2013-14) quan el Còrdova els va deixar amb pam de nas al darrer segon amb el gol d'Uli Dávila quan l'estadi de Gran Canària ja celebrava l'ascens. «Ho donàvem per fet perquè faltven pocs segons per dir que érem a Primera i va ser molt complicat», recorda. Alemán explica que aquella patacada va servir-los de lliçó per no fallar l'any següent (14-15). «Ens va fer més forts. La nostra il·lusió era pujar a Primera i aquella mateixa setmana li vam dir al president que aquell seria el nostre any i que no fallaríem». Així va ser; el curs passat, després d'eliminar el Valladolid, el Las Palmas va remuntar un 3-1 al Saragossa per tocar el cel. «Vam complir la promesa. Allò ens va servir d'experiència i ara gaudim de Primera», recorda el jugador.

Com el Las Palmas fa dos anys, el Girona també va veure el curs passat com se li escapava un ascens de la punta dels dits, en el seu cas, contra el Lugo. «Van ser situacions similars, sí, diu Nazuet, que reconeix que el Girona «va fer molts mèrits per pujar directament a Primera». En aquest sentit, el jugador canari reconeix que aquella garrotada «va poder afectar el Girona a la primera volta» però subratlla especialment que «l'important és el final». És per això que veient l'equip com arriba a manca de cinc jornades, considera que «si el Girona és capaç d'entrar al play-off, tindrà moltes opcions».

La batalla per ser-hi, però, és d'allò més renyida amb una desena d'equips lluitant pel mateix objectiu. Per a Nauzet, la lluita és «molt bonica, amb molts equips en pocs punts» i és de l'opinió que «el factor físic» pot decidir. «Qui agafi una bona ratxeta i ensopegui el mínim aquests cinc partits, s'endurà el premi», avisa. L'ex del Valladolid ha seguit el Girona aquesta temporada. «Han agafat una molt bona dinàmica, com el Saragossa, i és un equip a qui li agrada jugar bé. Té plantilla per resoldre partits individualment i, a més a més, a casa seva són molt perillosos», destaca el jugador de 30 anys.

El factor mental

Nauzet és la veu de l'experiència. La seva presència en 14 partits de promoció (l'any passat estava lesionat i no va jugar) l'avalen. També els 4 de play-off d'ascens a Segona A el curs 05-06 en què va ser decisiu contra Reial Societat B i Linares per pujar a la categoria de plata. És per això que avisa que si el Girona aconsegueix ficar-se entre els sis primers després li caldrà «ser molt fort mentalment» per pujar. El que no va passar el curs passat contra el Saragossa, vaja. «Al play-off cal ser fort mentalment. Ho va pagar», diu en referència a la remuntada dels aragonesos a Montilivi (1-4) en la tornada de la primera eliminatòria de l'any passat.

Amb la permanència a Primera Divisió assegurada amb el Las Palmas, Nauzet Alemán es prepara per viure per primer cop un play-off des del sofà. Els nervis, les emocions, els somriures i les llàgrimes seran per a uns altres.