El Girona ha dormit cinquè, en posició de play-off, però com que a l'hora de la veritat això no vol dir res, als aficionats se'ls presenta una tarda apassionant seguint els partits dels rivals directes. Els focus s'han de centrar a Pamplona, en l'Osasuna-Numància (17.00), i tot seguit a Almeria, on jugarà l'Oviedo (19.15). El Girona té 59 punts, els mateixos que els asturians i un més que Alcorcón, Osasuna i Còrdova. Per acabar la jornada en play-off cal que l'Oviedo perdi o que els navarresos no guanyin.

Dit això, la jornada també promet una matinal de gran emocions amb el Saragossa-Nàstic. Tercer contra quart, precisament els dos equips que ara hi ha per davant dels de Machín. Els tarragonins tenen 61 punts, els aragonesos, 60. Qui perdi quedarà molt a prop del Girona i si empaten, ho faran tots dos a falta encara de tres jornades per al final i un calendari farcit de duels directes, sobretot per als de Vicente Moreno, que dimecres tenen partit al Nou Estadi contra l'Osasuna. La sorprenent derrota del Leganés a casa contra l'Osca deixa, per postres, el líder a sis punts... però el problema és que només en queden nou en joc. Avui l'Alabès, que rep el Ponferradina, té una oportunitat magnífica per assaltar el primer lloc i fer un pas de gegant cap a Primera.

La fase regular de la lliga Adelante s'acaba en quinze dies i el que és segur és que el Girona hi tindrà alguna cosa a dir, en la lluita pel play-off, fins al final. L'equip no té temps per a desconnexions perquè avui ja s'ha d'entrenar a Montilivi amb el cap al duel de dimarts contra el Valladolid.

Tres gols, nou punts

Aquesta situació idíl·lica per als gironins s'ha pogut forjar amb l'espectacular reacció gironina des de l'inici de 2016, precisament després d'aquell agònic 1-1 de Mallorca que havia evitat passar el Nadal en llocs de descens. Si la primera volta es va acabar amb 25 punts, ara ja se n'acumulen 34 en la segona i encara falten tres jornades. Nou punts més de diferència que ben bé poden atriburi-se a la millora experimentada també en els partits com a local. A casa l'equip de Pablo Machín hi ha guanyat els últims tres partits (Alabès, Tenerife i Mallorca), curiosament per la mínima (1-0), i amb fases en tots tres duels en què el rival ha collat de valent. Tres gols, dos de Lekic i un, el d'ahir, de Cristian Herrera, que valen 9 punts a la classificació i marquen diferències.

Al Girona li va costar arrencar a casa (la primera victòria va arribar contra l'Albacete el darrer cap de setmana de novembre), però ara hi està imparable. A Montilivi els blanc-i-vermells ja hi acumulen cinc mesos d'imbatibilitat. L'última derrota va ser contra l'Elx (0-1). Era el 12 de desembre de l'any passat. El 2016 va començar amb el triomf 1-0 contra el Valladolid, després va seguir amb el sis de sis contra Ponferradina i Bilbao Athletic, en dues jornades consecutives de locals, i amb el triomf contra el Mirandés. Contra el Nàstic, l'Oviedo, el Leganés i l'Osasuna s'hi va empatar, precisament, oferint millor imatge per exemple que ahir. En la pugna per la promoció és important destacar que amb els asturians i els navarresos el Girona hi té l'average a favor.