Richy Álvarez, fent el seu habitual exercici de sinceritat pura i dura, reconeixia aquesta mateixa setmana que de saber l'estiu passat que el seu rol hauria passat de la titularitat indiscutible a la suplència perenne, segurament no hauria acceptat l'oferta de renovació del Girona. Deia sentir-se frustrat, però també preparat per si aquest cap de setmana li tocava suplir Pedro Alcalá, sancionat. Aquest cop el Comitè de Competició ha passat per alt les queixes que li arribaven des de Montilivi, pel que el de Mazarrón haurà de descansar i serà Richy l'encarregat de jugar. Pablo Machín està convençut que el gallec donarà el do de pit i treia ferro a les paraules del seu futbolista, assegurant que el seu sentiment és «lògic» ateses les ?circums?tàncies.

«És normal que pensi d'aquesta manera. Per posar un exemple, si jo hagués sabut que l'Aday es lesionaria contra el Tenerife, no l'hauria posat. Si tothom tinguéssim l'opció de retrocedir en el temps, segurament canviaríem alguna decisió», deia ahir Machín, recordant que si Richy encara és jugador del Girona «és perquè tant jo com el club hi confiem. Així ho ha demostrat durant els anys que ha estat al club». Va justificar Machín la intermitència de Richy, que només ha jugat 12 partits de lliga, al fet que «el futbol són èpoques, ratxes i circumstàncies. Ell va començar jugant, després el vaig asseure i amb el temps es va haver d'operar. Que no jugui no vol dir que no hi confiï». I ho va arrodonir manifestant que està del tot convençut que «aquest any ens ajudarà i també la següent temporada que es va guanyar al camp. És i serà un futbolista important per a nosaltres».

Pujar «seria la bomba»

Amb Richy al damunt del terreny de joc, el Girona buscarà aquesta tarda una victòria que l'acosti al somni del play-off, ben present encara a falta de poques jornades per al final de la lliga. «Estem a només una victòria d'entrar-hi. L'equip té ganes que arribi el partit. Volem seguir tenint opcions d'entrar a la promoció. Ho mereixem», deia un Machín que volia donar la importància que mereix al fet d'estar lluitant per l'ascens. «Pujar a Primera seria la bomba, tal com ha anat la temporada. Hem de tenir perspectiva. Fa només una volta érem a Palma, patint per treure un empat i igualats a punts amb el Mallorca. Però la realitat del futbol diu que, tot i el munt de canvis, els fitxatges i el que s'ha viscut al club balear, ells estan a baix, lluitant per no baixar. I nosaltres, en una situació privilegiada».

Perquè jugar el play-off i optar a l'ascens sigui possible, Machín està convençut que l'ajuda de l'afició és clau. És per això que ahir, quan només queden dos partits de lliga per jugar-se a l'estadi, feia una crida a l'entorn. «Quelcom està canviant al club des que vaig arribar-hi. L'afició està cada cop més identificada amb els valors que estem transmetent partit rere partit. Espero que la gent, cada cop, es vagi animant més. La necessitem per complir l'objectiu que tenim a prop. Potser, per tot el que va passar l'any passat, quedant-nos a les portes de Primera, no ens adonem del gran mèrit que té tenir encara opcions de jugar la promoció i de tenir dret a l'ascens. Espero que l'afició vingui i ens mostri tot el seu suport. No els defraudarem», deia.

Rotacions??No, gràcies

Avui el Girona donarà el tret de sortida a una setmana ben moguda, amb tres partits (Mallorca, Valladolid i Alcorcón)?en només 9 dies. Machín sap que aguantar aquest calendari exigent no serà gens fàcil, però no vol sentir a parlar, com a mínim per al duel d'avui, de fer rotacions. «La meva obligació és anar més enllà, però sempre he dit que el més important és el partit immediat. No vull pecar de futuròleg i faré jugar el millor equip que consideri. Després, quan ens toqui el Valladolid, ja prioritzaré l'aspecte físic. Si llavors puc confiar en tothom com m'estan demostrant, el més probable és que juguin els que més frescos estiguin».