El més difícil no és fer 85 anys. El que realment és complicat és arribar-hi bé de salut. El Girona, en aquest sentit, té motius per treure pit. S'hi ha plantat amb el millor aspecte possible, amb una salut de ferro. Ho diu el fet d'haver-se instal·lat i consolidat al món del futbol professional i la possibilitat ben real de fer el salt, tard o d'hora, a la Primera Divisió. I s'escenificava ahir a l'Espai Mas Marroch (Vilablareix) en una festa sense precedents per celebrar la cloenda del 85è aniversari de l'entitat. Una trobada que va fer més que patxoca, amb prop de 400 convidats que representaven el passat i el present. Exjugadors, exentrenadors, exdirectius i expresidents; d'abans d'ahir, ahir i avui. Peces que, amb el pas del temps, han servit per construir la història del Girona i que anit van rebre un més que merescut homenatge.

Tots ben engalanats, vestits de vint-i-un botó per a l'ocasió, els convidats van anar treient el cap mentre el sol queia. D'una banda, el present: els membres de l'actual primera plantilla al complet, amb el cos tècnic. I?de l'altra, el passat. El més recent, però també el més llunya. Als Javi Garcia, Josep Gusó, Ramon Vilaró, Raúl Ruiz, Barto Pagès i Xavi Agustí, se'ls unien els Domènech Torrent, Josep Moratalla, Albert Serra, Tato Abadía, Lluís Busquets o Javier Bayona. Era una petita mostra dels gairebé 400 convidats de la vetllada. Entre ells, també hi havia Pere Guardiola, germà del flamant entrenador del Manchester City i figura clau en les negociacions, ara fa un any, que van acabar amb el canvi de mans del paquet majoritari d'accions. L'intermediari es va mantenir sempre en un segon pla, cedint el protagonisme de la festa al gruix de convidats que la feien petar als jardins del recinte.

Amb tothom al seu lloc, la festa va donar el tret de sortida en una de les sales del Mas Marroch. L'encarregat d'obrir foc va ser l'actual president, Delfí Geli, amb un discurs en el que va felicitar els assistents, va recordar «els que ja no hi són» i va parlar d'una «celebració per recordar el passat, el present i un futur il·lusionant». A?banda de «donar suport» i «molta força» al primer equip de cares al partit de demà, també va tenir paraules per a l'empresa TVSE Futbol, propietària del club:?«El seu és un projecte molt ambiciós i els dono les gràcies».

Amb un vídeo projectat a tots els assistents es va fer un petit viatge al temps, amb imatges, peces d'àudio i entrevistes per recordar alguns dels moments clau de la història del Girona. Personalitats com Llorenç Riera, Jordi Danés, Pepe Pinto, Nitus Granados, Geni Bou, Xavi Agustí, Raül Agné, Jose Martínez i Jordi Melero van servir de testimoni per a una projecció que va arrancar un fort aplaudiment i que va despertar les emocions de bona part dels assistents.

El periodista Francesc Sánchez Carcassés va treure algunes anècdotes a Xavi Agustí, Barto Pagès, Jordi Bosch, Josep Maria Fonalleres, Pablo Machín i Eloi Amagat;?tots ells van ser entrevistats pel conductor del programa Tot Rodó de TV Girona. Just després, es va entregar als expresidents assistents la insígnia d'or. Des de Narcís Codina fins a Francesc Rebled, passant per Jordi Geli, Miquel Mascort, Carles Teixidor, Antoni Madeo, Josep Poch, Jordi i Narcís Roche, Josep Gusó, Ramon Vilaró i Joaquim Boadas. Un petit però alhora emotiu vídeo, amb imatges del passat però sobretot d'aquesta temporada, va servir per tancar la presentació d'una festa que va continuar amb un aperitiu servit pel Celler de Can Roca al jardí.