Si el Girona aconsegueix remuntar aquesta tarda l'eliminatòria davant el Còrdova, l'Osasuna serà el rival dels de Pablo Machín després d'eliminar amb autoritat el Gimnàstic de Tarragona, en guanyar també el partit de tornada a terres catalanes per 2 gols a 3.

El Nàstic, per la seva banda, es va acomiadar de la fase final després d'una gran temporada, que va poder haver-la acabat amb un ascens directe, però finalment Alabès i Leganés li van privar el pas.

En el partit d'ahir, un gol matiner de José Naranjo va fer somiar els granes a remuntar l'eliminatòria. Tot i això, David García, Javi Flaño i Mikel Merino van matar l'eliminatòria per als navarresos, que ja esperen rival per a la fase final d'ascens a Primera.

El partit va començar molt abans a les grades amb les dues aficions bolcades amb els seus respectius equips. El conjunt de Vicente Moreno va començar imposant-se en la possessió de la pilota i aviat va fer els deures. Una cavalcada del figuerenc Gerard Valentín per la banda dreta va ser el preludi d'una centrada perfecta que Naranjo va aconseguir enviar al fons de la xarxa (1-0), deslligant la bogeria en els primers deu minuts de partit.

Osasuna va començar a generar més perill entrada la mitja hora de joc i una pilota parada va complicar les opcions dels granes per superar l'eliminatòria. Va ser mitjançant David García, que va aconseguir connectar amb la pilota i amb un cop de cap va empatar el partit (1-1).

En el tram final de la primera part va haver-hi més polèmica que futbol. Les faltes i les pèrdues de temps van començar a ser les protagonistes i l'única acció de perill va ser una rematada d'Alex de Groot que va sortir molt desviat a l'esquerra de Nauzet.

El Nàstic va tornar a sortir en tromba a la segona part. En els primers minuts van ofegar els navarresos i la pilota es va passejar en més d'una ocasió per davant la porteria de Nauzet, després d'un córner i diverses ocasions d'Emaná per banda esquerra.

Tot i que el conjunt de Vicente Moreno era el que es va acostar amb més perill, va ser l'Osasuna, de nou, el que es va posar per davant amb un gol de Javi Flaño que va gelar el Nou Estadi (1-2).

El partit semblava sentenciat però el Nàstic es va negar a llençar la tovallola i les grades tampoc. Els jugadors de Vicente Moreno ho van intentar i van gaudir de més arribades, però en una altra pilota parada la pilota va caure a Nino primer i Merino després, que no va perdonar i va matar el partit (1-3).

Muñiz va maquillar el resultat després de caçar una pilota a l'àrea de Nauzet i l'equip local va insistir i va buscar la porteria contrària, però el partit va morir.

El Nàstic va tancar la temporada i deixa enrere el somni de Primera Divisió després d'acariciar-ho en diverses ocasions, en un retorn a la Segona Divisió després de tres temporades a Segona B que ningú podia imaginar.

Osasuna manté viu el somni de retornar a l'elit. Després d'accedir a les places de play-off a l'última jornada de lliga després d'un espectacular 0 a 5 al camp de l'Oviedo, l'equip dirigit per Enrique Martín està a dos partits de pujar a Primera Divisió. Tot això, just un any després de salvar-se del descens a Segona Divisió B a l'últim minut de la temporada al camp del Sabadell.

Ara, els de Pamplona esperen rival. Ho serà el Girona si és capaç de remuntar el 2 a 1 que té el Còrdova d'avantatge del partit de dijous al Nuevo Arcángel.