Estava cantat i des del Girona feia molt de temps que havien renunciat a seguir intentant convèncer-lo perquè es quedés. No hi havia res a fer. Isaac Becerra tenia un preacord pactat des de feia molts mesos amb el Valladolid i aquest dijous es va fer oficial la seva incorporació per al conjunt castellà per a les properes tres temporades.

Becerra va donar la seva paraula al director esportiu dels castellans, Braulio Vázquez, i amb l'arribada de Paco Herrera a la banqueta encara ha quedat més convençut de l'elecció fent que els cants de sirena que li arribaven de Primera li entressin per una orella i li sortissin per l'altra. D'aquesta manera, el porter de Santa Coloma de Gramanet haurà d'esperar, com a mínim, un any per complir el seu somni de jugar a Primera Divisió. Al Girona hi ha estat molt a prop tres vegades però en totes tres s'hi ha quedat a les portes. Per tot plegat i perquè la proposta econòmica del Valladolid era irrefusable, Becerra s'ha decantat per canviar d'aires. El porter signa fins al juny del 2019 i serà presentat aquest matí com a nou jugador dels castellans.

D'aquesta manera, i a l'espera de conèixer els nous inquilins de la porteria gironina, l'afició blanc-i-vermella es queda sense un dels seus ídols les darreres temporades. Va arribar el 2012 gairebé de rebot procedent del Madrid Castella, on era suplent. El Girona li oferia la possibilitat de reenganxar-se al futbol professional però per davant tenia el capità Dani Mallo. Rubi el coneixia i no va dubtar a donar-li l'alternativa al tram final de Lliga quan Mallo va començar a fer figa. Becerra va respondre amb escreix i ja no es va moure de sota pals. El curs següent (13-14) va tenir molt a veure en la miraculosa salvació de l'equip i de ben segur que sense les seves parades, el Girona no hauria arribat amb opcions de permanència fins a la darrera jornada contra el Deportivo de la Corunya.

Aleshores, els «Becerra, Becerra» a la graderia ja eren un clàssic. Els càntics es consolidarien el curs passat i novament aquest amb aturades inversemblants que salvarien l'equip de molts gols cantats. «Faig la meva feina, que és aturar les pilotes que m'arriben. La tasca defensiva és de tot l'equip», deia sempre als finals dels partits.

Becerra se'n va de Montilivi amb 139 partits a les cames, 128 dels quals de Lliga de Segona Divisió A. La xifra el converteix en el porter amb més partits de la història del club a Segona Divisió A per davant de Dani Mallo (81) i Roberto Santamaría (54). I és que, des que va pispar-li la titularitat al gallec, Becerra ja no va sortir de sota la porteria, tret de dos partits contra Sabadell i Còrdova (13-14) en què va ser baixa per lesió. Ni Jorge Palatsí, durant dues temporades (13-15) ni aquest curs, Germán Parreño han aconseguit posar en dubte una titularitat indiscutible a base d'actuacions estel·lars i bona feina als entrenaments. El colomenc era sempre el primer d'arribar a l'estadi els dies d'entrenaments i ho feia després d'haver realitzat ja una sessió de feina al gimnàs de bon de matí, la qual cosa diu molt de la professionalitat i entrega a la feina del jugador.

A Valladolid encetarà una nova etapa. Amb 28 anys acabats de fer té corda per a estona i confia que a Pucela la sort li somrigui d'una vegada per totes i pugui gaudir d'un ascens a Primera. El conjunt castellà es quedarà aquest 30 de juny sense els seus dos porters, Kepa Arrizabalaga, que torna a l'Athletic després de la cessió, i el portuguès Bruno Varela, que no segueix. De ben segur que els informes deixats per Rubi i Diego Tuero, extècnic i exentrenador de porters del Girona i del Valladolid, van ajudar la direcció esportiva a accelerar els seu fitxatge. El fitxatge està beneït també per José Manuel Santisteban, actual entrenador de porters del Valladolid, amb passat al Recreativo. Falta saber ara qui serà el seu competidor per la titularitat però tot indica que l'aposta econòmica pel colomenc farà que l'altre porter sigui d'un perfil una mica més baix que Becerra.

Sense Becerra, Quique Cárcel continua el sondeig per trobar dos porters de garanties per a la temporada vinent. El club vol encertar-la i per això s'ho rumiarà bé a l'hora de prendre una decisió. Tot i això, a hores d'ara, el porter del Llagostera René Román sembla que és un dels més ben posicionats per jugar a Montilivi el curs que ve. L'andalús, de 32 anys, seria un dels dos porters de l'equip. L'altre podria tenir un perfil encara més alt amb la intenció de tenir una plantilla prou potent com per tornar aspirar a lluitar per pujar a Primera Divisió.