Fa un any, futbolistes d'altíssim nivell com Thiago Alcántara o Javi Martínez, juntament amb el tècnic Pep Guardiola, van ser els convidats de luxe del Campus Girona Esport Camp que es va celebrar a Arbúcies. La fórmula no només es repetirà, sinó que aquesta vegada en sortirà beneficiat el Girona FC. El club ha unit forces amb Carles Planchart i Jordi Guerrero, els dos caps visibles d'aquest experiment, per engegar la primera edició del Campus Girona FC estiu 2016, que ahir donava el seu tret de sortida. Mentre la pilota ja rodava als camps de Torres de Palau, a l'estadi se'n feia la presentació oficial. Planchart i Guerrero n'eren els convidats d'excepció i el president Delfí Geli, de mestre de cerimònies. Tothom es va mostrar més que content per l'acord, es va subratllar la voluntat de créixer any rere any i es va confirmar que Pep Guardiola, flamant entrenador del Manchester City, serà la gran atracció, en una data per concretar.

Amb prop de 250 inscrits i amb unes quantes setmanes per davant (posarà el punt i final el 29 de juliol), el Campus comptarà amb un cartell de luxe que, tot i això, no va ser desvelat. «Hi haurà visites de futbolistes de primer nivell que juguen a Espanya i també a l'estranger. També vindran jugadors del Girona i el nostre entrenador, Pablo Machín, quan torni de les vacances», es revelava ahir a Montilivi, afirmant-se també que es desconeix quin dia serà el que Guardiola tregui el cap per Girona. «No se sap encara quan vindrà. No ho ha confirmat», va dir Guerrero, amb un mig somriure a la boca.

Les visites seran un valor afegit a un Campus que brindarà als inscrits l'oportunitat d'«aprendre sense pressió» i que tindrà dos camps de Torres de Palau i l'estadi del Serveis d'Esports de la UdG com a principals escenaris. «L'espai és el que és. Hem de créixer en instal·lacions. La voluntat és fer un campus ben fet», deia Geli. Planchart, assistent de Guardiola al Bayern i a partir d'ara al City, va mostrar-se «molt content» de poder tornar «a casa, al club on he treballat i d'on vaig sortir». L'arbucienc va destacar que el Campus serà «una experiència ideal per a les necessitats del Girona» i també una «oportunitat» per a ell i Guerrero per créixer. Això, i els objectius «lúdics i didàctics» per als més de 200 inscrits. «Els nanos han de venir a gaudir sense pressió, aprenent nous conceptes cada dia». «Estem sorpresos», va corroborar un satisfet Guerrero en veure que «hi ha moltíssima gent inscrita».