El director general del Girona i president del Consell d'Administració, Ignasi Mas-Bagà, va revelar durant la junta d'ahir que el club havia detectat diversos abonats fent revenda d'entrades pel partit contra l'Osasuna del «play-off» final del curs passat. Mas-Bagà no va revelar quants van ser, però sí que va dir que els havien obert expedient i que encara no han decidit si els deixaran fer-se socis aquesta temporada. «Ens hem reunit amb ells després de detectar que havien revenut entrades i ara estem a l'espera de veure què decidim sobre si es poden abonar aquest any», va dir.

Només les queixes d'alguns accionistes, parlant com a abonats, per la política de la venda d'entrades pel partit contra l'Osasuna del play-off final de la temporada passada va posar ahir algun però a la gestió del Consell d'Administració del Girona FC. La junta extraordinària convocada a Montilivi va tornar a ser una bassa d'oli, amb tots els punts aprovats per unanimitat, i la constatació que el club feia un pas més per guanyar viabilitat i estabilitat econòmica gràcies al punt estrella, l'ampliació de capital per compensació de crèdits per valor de 3,8 milions. Parlant en plata, això és que els diners que la propietat va injectar a finals de l'any passat mitjançant un crèdit participatiu per equilibrar el patrimoni net no s'hauran de tornar i permetran que el capital social del club creixi fins els 8.922.900 euros.

«Ha sigut una junta d'accionistes molt positiva. Al desembre vam anunciar que rebríem una injecció econòmica a partir d'un préstec participatiu, però al final el màxim accionista aposta per transformar-ho en capital a travès de la compensació de crèdit. Són diners que es queden al club per fer front als diferents projectes que tením i que ens deixen un balanç més sanejat i ens donen més marge de maniobra si cal fer una operació gran o surt una situació extraordinària», va explicar e director general i president del Consell, Ignasi Mas-Bagà. Segons ell, el Girona estarà «més cobert i sanejat» gràcies a aquesta operació.

El Girona obrirà un procès d'ampliació de capital amb l'emissió de 380.000 noves accions a 10 euros cadascuna, garantint que els accionistes tinguin el dret preferent a no veure diluït el seu percentatge. Segons va confirmar Mas-Bagà, TVSE Futbol està disposada a cobrir íntegrament els 3,8 milions del prèstec participatiu a través d'aquesta fòrmula, circumstància que els permetria passar del 80% de capital que fins ara tenen «a més d'un 90%». TVSE Futbol, una empresa propietat dels empresaris francesos Samir Boudjemaa i Jean Louis Dutaret, van fer-se càrrec del Girona tot just ara fa un any adquirint el paquet majoritari de l'anterior propietari, Josep Delgado.

La junta d'accionistes, enllestida en tres quarts d'hora, i perquè els precs i preguntes es van allargar per les queixes dels socis per la política de venda d'entrades del partit contra l'Osasuna, va reunir físicament 17 accionistes, representant 415.284 títols, el 81,06% del capital. Mas-Bagà sol tenia controlades 409.832 participacions. Sobre les queixes dels socis per les entrades del play-off es va mostrar disposat a fer «autocrítica» però va negar que via internet s'haguessin venut un miler de localitats a seguidors del conjunt navarrès. Un abonat li va censurar que s'haguesin pogut adquirir quatre entrades addicionals per carnet «i jo em vaig quedar sense cap tiquet extra perquè al matí treballava i quan vaig plegar ja no n'hi havia a la venda». També li van reclamar que habilités una cua per a les renovacions de carnets i una exclusiva per a noves altes a l'hora de tramitar els abonaments d'aquesta temporada. De moment, s'han fet 280 nous socis respecte al curs passat.

L'altre punt de l'ordre del dia va donar la conformitat a reduir de cinc a tres el nombre mínim de consellers, amb un màxim de 21, tot i que finalment no es va produir cap alta ni cap baixa i segueix format per Ignasi Mas-Bagà, Salvador Capdevila, Albert Mateos, Joel Borràs i David Sánchez. Per la seva banda el president Delfí Geli va fer el seu balanç subratllant «l'intens compromís de la propietat en la progressió i el creixement del Girona».