El Girona 2016-17 ja sua la cansalada. I de quina manera. No hi ha temps per perdre ja que el conjunt blanc-i-vermell ha estat l'últim de tota la Segona Divisió que s'ha posat a la feina de tots els 22 participants (fins i tot el Cadis i el Sevilla Atlètic, que van acabar més tard, s'hi van posar abans). Ahir, la plantilla gironina es va calçar per primer cop les botes aquest estiu per realitzar la primera sessió d'entrenament d'un curs que es presenta d'allò més il·lusionant. Una doble jornada de treball evidentment exigent en què, malgrat una bona càrrega de feina física, no va faltar la pilota. A poques hores d'empendre demà al matí el viatge cap a Manchester per realitzar una estada d'una setmana a la ciutat esportiva del Manchester City, Pablo Machín va començar a prendre contacte amb els seus nous deixebles. Moltes cares conegudes a l'entrenament, ja que a banda dels molts jguadors que continuen del curs passat, als retornats Sandaza, Ramalho i Cifuentes no se'ls va fer gens estrany trepitjar la gespa de l'annex de Montilivi. A més dels tres repescats també hi van ser els nouvinguts Bounou (Saragossa) i René Román (Llagostera), Juanpe (Valladolid), Portu (Albacete) i Samuele Longo (Inter) a més de Vivancos, recuperat de la seva cessió a l'Hèrcules. Machín també va treballar amb Gianni Cassaro, incorporat de l'Olot per ser el tercer porter i jugar amb el Peralada, i el carriler esquerrà juvenil Sergi Álamo, un dels destacats del curs passat a Divisió d'Honor (8 gols). Només hi va faltar el banyolí Carles Mas, que es recupera de la greu lesió de genoll que va patir la temporada passada.

L'equip tornarà a treballar avui en doble sessió i demà a primera hora agafarà l'avió cap a Manchester, on s'estarà una setmana. A Anglaterra, el Girona s'enfrontarà dimecres al filial del Manchester City i dissabte es desplaçarà a Blackburn per jugar contra l'històric conjunt local. Un cop acabada l'estada a Manchester, el Girona disputarà quatre amistosos més. Els rivals seran l'Olympique de Marsella, el Nàstic, Llagostera i Sabadell. Durant tota la pretemporada, la plantilla se cenyirà a una dieta específica controlada per poder seguir en les millors condicions el volum de càrrega física.

Amb els càntics de suport de fons dels joves participants del campus del club que, un dia més, van baixar de Torres de Palau per veure de ben a prop els seus ídols, i d'algun fidel seguidor que es perd pocs entrenaments, la plantilla va realitzar els diversos ?circuits preparats pel preparador físic Jordi Balcells. Aliens a l'ambient d'il·lusió i optimisme que s'està generant a l'entorn, futbolistes i cos tècnic volen centrar-se únicament a treballar i posar-se en forma per arribar en forma a l'estrena de la competició contra el Sevilla Atlètic a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán. Sigui com sigui, el creixement del club i l'estabilitat que destil·la el projecte de TVSE Futbol convida a engrescar l'afició. A més a més, la plantilla ja ha demostrat que és capaç de lluitar per ser entre els millors els últims anys i de ben segur que enguany tornaran a intentar-ho.