La filiació del Peralada amb el Girona ha deixat, d'entrada, en un tercer pla el Girona B o, el Girona C, ja que l'equip que jugarà aquesta temporada al grup 1 de Primera Catalana passarà a ser el tercer equip del conjunt blanc-i-vermell. El club i la secretaria tècnica han decidit rejovenir un equip que ha de servir de pont entre el futbol base i els sèniors i que els jugadors que arribin de fora també tinguin aquest perfil jove i amb projecció. L'arribada del Peralada com a filial del conjunt gironí es valora com a positiva dins el Girona, ja que, com assenyala el secretari tècnic del filial, Albert Síria, "podrem tenir una estructura molt encaminada amb el futbol professional".

La temporada passada, el Girona B va patir un any gairebé per oblidar. L'ascens del Gavà a Segona Divisió B va permetre als gironins mantenir la categoria de Primera Catalana, tot i els bons jugadors amb què comptava la plantilla i amb un Nacho Castro que va ser destituït a la banqueta a pocs partits per acabar la Lliga. Enguany, segueixen set jugadors respecte a la temporada passada i la resta són noves incorporacions. Rejovenir-se encara més era l'objectiu. Al cap i a la fi, el Girona B ha d'estar destinat al fet que els jugadors que comencen l'etapa amateur puguin seguir formant-se i en una categoria tan adequada com és la Pimera Catalana. El jugador jove que arriba, alguns amb experiència a la categoria, podria també tenir l'opció de fer el salt al Peralada, tot i que això, tal i com afirma Síria, ho marcarà "el rendiment" que ofereixin els futbolistes. El que han d'entendre els futbolistes és que estan "en una estructura professional" i que ja es valoren els resultats i el rendiment.

Amb la il·lusió i ambició de millorar els resultats de la passada temporada, el Girona B, encapçalat per l'entrenador Javi García, afronta una nova i esperançadora temporada a la categoria. I ho farà amb nombroses novetats a la plantilla. Segueixen set jugadors respecte a la temporada passada, un dels quals Marc Roura, que no va poder participar amb la resta de l'equip l'any passat a causa d'una greu lesió a la tíbia i el peroné. A aquests futbolistes s'hi sumen els tres que fan el salt des del juvenil A i la resta d'incorporacions. Amb el Peralada a Tercera, des del club ja no existeix tanta pressa que el Girona B pugui fer el salt de categoria i es prioritzarà al màxim la formació dels futbolistes. Els que han arribat, amb un perfil jove, s'ajustaran perfectament a un equip que també tindrà tres o quatre jugadors que, tot i no ser grans d'edat, sí que compten amb més experiència a la categoria.

Respecte al capítol d'incorporacions, el secretari tècnic, Albert Síria, assegura que "fins a última hora no hem solucionat que jugarem a Primera i tenim tranquil·litat per buscar en el mercat. No ens volem equivocar". Alguns dels jugadors pels quals aspirava el club ja van trobar club abans de saber el futur del Girona B i això fa que l'equip encara no tingui la plantilla tancada. "Encara ens falten quatre o cinc peces per donar per tancada la plantilla", destaca Síria. Pol Ros, procedent del Lloret, Raul Garcia, del Vic o Marc Guilana, del Banyoles, aportaran la joventut i l'experiència a un equip que començarà la lliga el cap de setmana del 4 de setembre al camp del Ripollet.

L'equip tècnic de Javi García, que quedarà completat amb Marc Castellsegué com a segon entrenador, Gerard Bofill com a preparador físic, Lluís Furroy de delegat, Albret López entrenador de porters i Martí Moreno de fisioterapeuta. Tots ells i els seus futbolistes es posen avui en marxa amb una primera sessió matinal al camp de Sant Ponç. El primer amistós el jugaran aquest divendres davant el juvenil del Girona, i durant la pretemporada tindran rivals exigents com els primers equips del Peralada, La Jonquera o el Granollers.

El Girona B comença una nova temporada en una nova estructura professional molt engrescadora per als joves futbolistes.