Jugar un partit en mig d'una setmana farcida de dobles sessions d'entrenament, amb els jugadors amb les cames molt pesades, no és el millor escenari per fer una gran actuació. I la veritat és que ahir el Girona no la va fer. Especialment a la segona meitat. «Aquests partits serveixen per veure errades i millorar», explicava Pablo Machín després de perdre 3-2 contra l'EDS Manchester City que, tot i tenir les baixes dels jugadors que s'ha emportat Pep Guardiola a la Xina, disposa de talent per parar un tren, amb el malagueny Brahim Diaz, l'aragonès Paolo Fernandes o l'anglès d'origen ale?many Lukas Nmecha. Jugadors que, en la seva gran majoria, encara no són ni majors d'edat però que, amb molt físic per córrer i tocant la pilota des del darrere, van superar ahir el Girona en el primer partit de la pretemporada dels gironins jugat en un dels disset camps de futbol de la mateixa City Football Academy.

El resultat final, 3-2, parla d'una victòria anglesa, però, mirant el partit amb perspectiva, es pot donar per bona una definició mig en broma que es feia ahir des del costat gironí. «Hem empatat, cada equip ha guanyat una meitat del partit». I és que la veritat és que el Girona va estar millor a la primera meitat, amb Portu molt actiu i el juvenil Sergi Álamo destacant per la banda esquerra, que no pas a la segona, després de la desena de canvis que Pablo Machín va fer al descans. En els primers 45 minuts Longo, a la sortida d'un córner, i Fran Sandaza, transformant un penal comès sobre Sergi Álamo, van permetre al Girona acabar per davant en el marcador, mentre que Nmecha va fer el gol anglès; mentre que a la segona un golàs del menut Paolo Fernandes, fitxat del futbol base del Saragossa, i una acció del mateix Lukas Nmecha, plantant-se sol davant René per forçar un penal que ell mateix transformaria, van acabar definint el 3-2 final.

En el primer test de la pretemporada, Pablo Machín va fer jugar vint-i-un futbolistes. Només es van quedar fora Cifu, Coris, Lekic i el tercer porter Gianni. Cap va jugar més de 45 minuts, el tècnic va fer un equip diferent a cada meitat, amb l'única excepció de Javi Álamo, que va ocupar el carril dret a la primera meitat i, també durant bona part de la segona, fins que l'exdavanter del Sabadell Manel va entrar en el seu lloc, cosa que va obligar Felipe a resituar-se a la banda.

En els primers quaranta-cinc minuts, Portu va ser un dels més destacats. Molt participatiu en el joc, l'exjugador del València i l'Albacete encaixa perfectament en el sistema de Machín. La sorpresa va arribar per la banda esquerra, el lloc de la plantilla menys cobert a dia d'avui, on el jove Sergi Álamo va brillar treballant bé al darrere i pujant bé fins a acabar provocant el penal que suposava el momentani 1-2. Abans, però, les primeres oportunitats varen ser per a dos dels altres debutants, Juanpe i Longo, fins que l'italià va acabar encertant a obrir el marcador amb un cop de cap a la sortida d'un córner (0-1, m. 30). A l'altre costat, l'EDS Manchester City, tot i que en realitat només hi havia jugadors sub-19 amb un parell d'úniques excepcions, jugava amb criteri la pilota sortint des del darrere, ben situats amb un 4-3-3 molt a l'estil Barça, i aprofitava la velocitat per banda dels seus joves jugadors negres i, sobretot, gaudia de l'immens talent d'Ibrahim Diaz. El malagueny, que el Manchester City va fixar avançant-se al Barça després de veure'l brillar al MIC de la Costa Brava, enamora els tècnics al seus encara setze anys. Ell jugava i un altre portent de disset anys, en aquest cas més físic, com el davanter Lukas Nmecha, intentava treure'n rèdit al davant. Seu va ser l'empat a 1-1 després d'una bona jugada col·lectiva del City per la banda dreta. Abans del descans, però, el Girona es tornaria a avançar després que una de les bones aparicions de Sergi Álamo per la banda esquerra va acabar amb penal. Fran Sandaza el va marcar transformant l'1-2 que permetia al Girona anar al descans per davant en el marcador. I també gràcies a una bona mà de Bounou per respondre a un gran llançament de falta de Brahim Díaz quan s'esgotava el temps.

A la segona meitat el joc del Girona va decaure i, en contraposició, el City, que va fer menys canvis, va continuar fort i aviat va marcar el 2-2 en una genialitat d'un altre dels precoços talents espanyols que creixen a la City Football Academy. L'aragonès Paolo Fernandes va sorprendre René amb una gran vaselina amb l'esquerra des de molt lluny i, poc després, només va faltar que Lukas Nmecha es plantés sol davant del porter per forçar un panal, que ell mateix transformaria, perquè el partit s'enfosquís totalment per a un Girona que ja no reaccionaria més (3-2).