Les instal·lacions de la City Football Academy tenen capacitat perquè més d'un, i de dos, equips s'entrenin a la vegada, però, aquesta darrera setmana, el Girona ha tingut el privilegi d'ocupar, tant camps com serveis auxiliars i habitacions de descans, la part reservada al primer equip del Manchester City. L'equip anglès estava de gira per la Xina i això ha obert la porta a la presència del Girona al complex i, de fet, ahir al matí va ser l'únic moment que els dos clubs varen ?coincidir a les instal·lacions perquè Pep Guardiola tenia programat un entrenament de recuperació just després d'arribar de la Xina. La coincidència va permetre que el nou entrenador del City s'acostés fins on s'estava entrenant el Girona per saludar l'expedició catalana al costat dels seus ajudants gironins, Domènec Torrent i Carles Planchart, del lateral Pablo Mafeo, el curs passat cedit a Montilivi, o del director esportiu del club anglès Txiki Begiristain, a més del també català Marc Boixassa, ara treballant al City i que, ara fa unes temporades, havia treballat al Girona en temes de màrqueting de la mà de Mediapro. També hi havia l'exjugador de waterpolo Manel Estiarte, que ha anat acompanyant Guardiola en tots els canvis d'equip que el tècnic de Santpedor ha fet en els últims anys.

L'arribada de Pep Guardiola i el seu equip de treball al City encara ha facilitat més la relació entre el Girona i l'equip anglès atesa la bona relació amb el club de Montilivi de Domènec Torrent, exentrenador del club i que va ser a Girona en la celebració del vuitant-cinquè aniversari, o de Carles Planchart, que aquest estiu ha dirigit el campus del club gironí al costat de l'ajudant de Pablo Machín, Jordi Guerrero.

En les imatges que els dos clubs van facilitar de la trobada d'ahir es veia Pep Guardiola parlant amb Pablo Machín, Domènec Torrent i Carles Planchart repartint abraçades a tort i a dret, molts jugadors fent-se fotos amb Guardiola i, també, una conversa entre els dos directors esportius: Quique Cárcel i Txiki Begiristain. No és cap secret que el Girona encara aspira que el Manchester City li pugui cedir algun jugador de cara a la nova temporada. El curs passat Rubén Sobrino i Florien Lejeune van jugar a Montilivi cedits, igual que Pablo Maffeo, que ara està fent la pretemporada amb Guardiola.