El?Girona tornarà diumenge a l'Iberostar Estadi, escenari de dos moments clau per al conjunt de Pablo Machín els últims anys. Fa dues temporades, la victòria per 0-1 amb gol de Sandaza en la penúltima jornada permetia arribar a l'última contra el Lugo sense dependre de ningú per pujar a Primera. L'empat (1-1) del curs passat també va ser un episodi molt recordat i celebrat ja que el gol de Kiko Olivas al temps afegit va evitar que el Girona passés les vacances de Nadal en posicions de descens. En l'altre duel a Palma en aquesta etapa moderna, el Girona no va tenir opcions contra els mallorquins en l'estrena de Javi López a la banqueta (2-0).

Diumenge el Girona es trobarà, com aquests últims anys un equip amb dubtes, molta pressió i que no acaba de rutllar. De fet, el Mallorca és el cuer de la categoria amb tan sols dos punts i, encara més preocupant, un sol gol en quatre jornades. L'autor de l'única diana mallorquinista va ser Brandon en l'empat al Carranza contra el Cadis (1-1). Malgrat que Fernando Vázquez comença a ser qüestionat, l'afició de moment no gira l'esquena a l'equip. Segurament amb l'excepció del debut contra el Reus (0-1), les sensacions del Mallorca, malgrat no conèixer la victòria i haver marcat tan sols un gol, no estan sent del tot dolentes pel que fa a joc. És més, en els partits disputats fins ara, fins i tot ha gaudit de més ocasions que Cadis, Oviedo (0-0) i Rayo Vallecano (1-0).

En aquest sentit, segons les estadístiques de la Lliga, la manca de gol del Mallorca no és deguda a que els seus jugadors no xutin. Per intents de marcar no serà ja que el conjunt balear és, després del Girona (50), l'equip que més remata a porteria amb 48 xuts en els 4 partits disputats fins ara. O el que és el mateix, una mitjana de 12 llançaments a porteria amb una efectivitat tan sols del 29%. Si les estadístiques no es trenquen doncs, el partit de diumenge promet espectacle. Això sí, de ben segur que el Girona intentarà ajustar la seva inseguretat defensiva davant un Mallorca que buscarà afinar la punteria.

Amb vistes al partit, el Mallorca no podrà comptar amb l'exdavanter del Girona Dejan Lekic, que en té encara per un parell de mesos més per una lesió al peu. Sí que hi serà i amb tota seguretat de titular sota pals, un altre ex, Roberto Santamaría.