L'Iberostar Estadi de Palma és aquest vespre (20.00) la primera parada de la frenètica setmana que haurà d'afrontar el Girona, amb tres partits en els propers vuit dies contra Mallorca, Mirandés (dijous, 20.00) i Getafe (diumenge, 18.00). Com diu Machín, fins que no s'hagin disputat 10 o 12 jornades no es podrà començar a intuir on és l'equip i on es troben els rivals, però bé faran els blanc-i-vermells de resoldre l'expedient que ara els ve al cim per no caure en les urgències d'altres temporades.

Amb un bloc encara en construcció, és probable que avui a Mallorca es vegi la cara més conservadora del Girona. El tècnic ja va advertir que meditava reforçar el mig del camp (podria donar la titularitat a Granell en detriment de Borja García) per evitar que l'equip se li trenqui i, paral·lelament, per millorar la solvència defensiva del conjunt més golejat de la categoria (9). Perquè aquest continua sent el tema que monopolitza el debat: què cal fer per aturar la sagnia de gols en contra que està rebent l'equip en aquest inici de competició?.

Amb l'única novetat d'Eloi Amagat pel lesionat Alcaraz a la convocatòria, el Girona busca continuar el seu procès de construcció en un estadi on les dues últimes temporades hi ha patit de valent, tot i que se n'ha endut resultats positius. Si fa dues lligues un solitari gol de Sandaza en la penúltima jornada situava el Girona depenent d'ell mateix per pujar directe a Primera, el curs passat la diana de Kiko Olivas en el temps afegit va permetre arrencar un empat que evitava passar el Nadal en posicions de descens. Aquesta vegada l'objectiu principal és mostrar una imatge més sòlida que la que s'ha vist en massa minuts d'aquesta arrencada de lliga.

Machín es podria haver plantejat introduir canvis a la línia de tres centrals o, fins i tot, a la porteria, però tot apunta que mantindrà el bloc pel qual ha començat apostant. Divendres en la prèvia ja va advertir que fer massa canvis podia ser contraproduent per a l'equip i que tampoc pretenia assenyalar o castigar cap jugador com a culpable pels gols encaixats. Així Bounou té molts números per seguir sota els pals, i Kiko, Alcalá i Juanpe, per ocupar la línia de centrals.

Fran Sandaza, que dijous només havia fet una part de l'entrenament i que divendres ni tant sols es va exercitar per unes molèsties als adductors, va poder entrar a la convocatòria. Altra cosa és veure si podrà jugar o si, pensant que dijous hi torna a haver partit, Machín el voldrà reservar. De moment, homes com Pablo Marí o cámara continuaran inèdits en la lliga i fins ara només han aparegut en la derrota en Copa del Rei contra l'Osca (1-0).

Un rival que enganya

Al davant el Girona es trobarà un Mallorca que, tot i seguir amb molts problemes a la classificació, poc o res té a veure amb el que la temporada passada va haver d'esperar fins l'última jornada per evitar el descens a Segona B. L'equip de Fernando Vázquez és cuer i només ha fet un gol, però malament rai si els gironins es refien d'aquesta circumstància. Els balears han firmat actuacions molt convincents, però pateixen un greu problema de definició, com ho explica el fet que únicament hagin marcat un gol en quatre partits.

Domina en moltes fases dels partits, però no remata, una circumstància que, segons afirmava divendres Fernando Vázquez, frustra les possibilitats del seu equip. És el que ha ocorregut en els dos últims partits davant l'Oviedo i el Rayo. Els mallorquinistes van dominar, van tenir innombrables ocasions, sense que aquest millor joc es veiés reflectit al marcador. El Mallorca podria alinear el mateix onze de Vallecas, o començar des de l'inici amb Brandon acompanyant en l'atac Oscar Díaz.

El Girona es trobarà dos exjugadors avui a Palma. El porter Santamaría defensa ara els colors del Mallorca després de baixar el curs passat amb el Ponferradina; i Óscar Díaz, fitxat al mercat d'hivern passat, continua en una illa que encara s'estira els cabells lamentant que Ortuño s'estimés més anar al Cadis, com a favor a Quique Pina, que quedar-se a Palma cobrant molts més diners.