Ni que és un camp petit, de gespa artificial ni que el rival juga davat la seva afició. Cap excusa és vàlida avui per al Girona en la seva visita al Prat en partit de quarts de final de la Copa Catalunya. Després de quedar eliminats de la Copa del Rei en un partit insuls a Osca, el Girona té aquest vespre l'oportunitat de continuar viu en una altra competició alternativa la Lliga. És, doncs, la gran oportunitat per a tots aquells jugadors amb poca participació a la Lliga i que avui poden demostrar que tenen lloc a l'equip. A més a més, avançar ronda suposarà tenir, com a mínim, un altre partit més endavant -les semifinals- perquè tothom vagi agafant rodatge.

Aquesta és la idea i Machín no se n'amaga ben gota. El tècnic sorià, igual que amb la Copa del Rei, veu la Copa Catalunya com una plataforma per als que menys minuts estan tinguent a la Lliga. "Hem de competir i respectar la competició com sempre hem fet però per nosaltres el fonamental i més important és la Lliga. La intenció és que puguin tenir minuts els menys habituals a la Lliga. També necessitarem algun reforç del filial", diu Machín, que ha citat aquest matí a l'entrenament el porter Gianni, els defenses Chele i Nacho Ruiz, el pivot Marc Carbó i el davanter Keita, del Peralada, i tots menors de 23 anys. Per noarmativa, hi ha d'haver 7 jugadors del primer equip al camp. No hi serà Felipe, lesionat, ni tampoc hi haurien de ser alguns dels més titulars com Pons, Borja García o Portu. En canvi, a la porteria el titular serà René, encara que l'andalús també hagi de ser titular diumenge a Cadis. "El meu pensament i el més normal és que jugui en René i acumuli minuts. Li anirà bé per jugar a la Lliga", assegura.

Les visites al Sagnier mai són senzilles. El Girona ho sap bé perquè l'últim cop que va trepitjar l'estadi pratenc, en va sortir escalat amb un 5-1 en contra, en un partit de Tercera de la 2006-07 amb Carrillo d'entrenador. El conjunt potablava ha tornat aquesta temporada a Segona B i s'està adaptant bé a la nova categoria. De fet, en les últimes sis jornades, només ha encaixat un gol. "Tindrem un rival molt ben treballat al davant. Ho sabem. Estarà motivat per competir contra jugadors que, en teoria són millors que ells", considera Machín. El sorià assenyala que les dimensions i la gespa artificial seran "hàndicaps". Una de les claus pot ser l'encert en accions a pilota aturada. "Serà un partit de molta lluita i intensitat que es definirà per algun error més que encert. La a pilota aturada serà important perquè sabem que la treballen bé".

El Prat està dirigit per Pedro Dólera, tècnic que entrenava l'Europa el curs 2014-15 i que va superar el Girona en la final de la Copa Catalunya a Gràcia. A la plantilla hi destaquen l'ex del Girona Nacho Del Moral i Adrián Hernández, que va ser convocat per Machín la temporada 2014-15 al camp del Mirandés quan jugava al filial.