El gol de Migue al Ceuta el juny del 2008 va suposar un punt i a part a la història del Girona. L´entitat de Montilivi recuperava la categoria de plata mig segle després i passava a formar part del futbol professional, un món absolutament desconegut per la directiva, cos tècnic i jugadors de l´època i d´allò més il·lusionant per a una afició verge de grans figures els últims anys. Veure el Saragossa o la Reial Societat en aquella primera temporada 2008-09 va engrescar i enganxar molta gent a seguir un Girona que s´enfrontava a equips, jugadors i entrenadors que fins fa ben poc eren a Primera Divisió competint entre els millors. Aquell mateix any va arribar Gerard López, i l´estiu següent Albert Jorquera, exjugadors del Barça. De mica en mica i amb la consolidació del club a la categoria de plata, veure el Betis, el Vila-real, l´Sporting, l´Osasuna o el Rayo a Montilivi s´ha convertit en la normalitat i fins i tot els últims anys el Girona hi ha lluitat de tu a tu per un lloc a Primera.

Dissabte arriba a Montilivi un altre històric com l´Oviedo que es presentarà amb l´històric exjugador del Reial Madrid Fernando Hierro a la banqueta. Hierro s´afegirà d´aquesta manera a la llarga llista d´il·lustres exjugadors que s´han assegut a la banqueta rival de Montilivi les últimes vuit temporades. Han estat un piló. Des dels exbarcelonistes Sergi Barjuan (Recreativo) i Albert Ferrer (Còrdova) a Luis Milla (Lugo), Esteban Vigo (Xerez i Hèrcules) o Eusebio Sacristán (Celta i Barça B). Passant per d´altres històrics com Abelardo Fernández (Sporting) i Enrique Martín Monreal (Osasuna) que van deixar el Girona sense ascens els dos últims anys. També han trepitjat la gespa de l´àera tècnica de Montilivi d´altres destacats exfutbolistes com Valeri Karpin (Mallorca), Miroslav Djukic (Valladolid), Pepe Mel (Rayo i Betis) o Víctor Muñoz (Saragossa), entre d´altres.

De moment, i malgrat un començament de Lliga un pèl irregular, Fernando Hierro ha aconseguit redreçar el rumb de l´Oviedo i situar-lo a les portes del play-off d´ascens, el gran objectiu del club asturià. Es tracta de la primera experiència com a entrenador d´un club del malagueny que fins ara havia realitzat tasques d´ajudant tècnic tant al Reial Madrid com a la selecció espanyola. Com a jugador, Hierro va acumular tres Champions League, cinc Lligues o una Copa del Rei, entre altres títols, en un currículum d´elogiar. Ara, l´exmadridista enceta una nova etapa a les banquetes on confia fer carrera. Hierro s´ha fet amb una banqueta de Segona A aquest estiu sense pràcticament experiència com a entrenador. Es tracta d´un fet prou habitual els últims anys en què molts clubs s´estimen més apostar per un exjugador, encara no tingui pràcticament experiència que no pas per un entrenador amb moltes batalles a l´esquena. Així ho va fer el Còrdova amb Ferrer (va guanyar 0-1 a Montilivi el 2014) o el Recre amb Sergi Barjuan fa uns anys amb prou èxit. També li va sortir força bé a l´Elx el curs passat l´aposta per l´exjugador del València i l´Atlètic de Madrid Rubén Baraja.

Un altre dels destacats exfutbolistes que ha estat a Montilivi enfrontant-se al Girona com a entrenador ha estat Luis Enrique Martínez. L´asturià, actual entrenador del primer equip del FC Barcelona, va imposar-se a l´estadi quan era el tècnic del Barça B per 0-2 la temporada 2010-11 amb gols de Benja i Tébar en pòpia porteria. Luis Enrique, a qui un any enrere Josep Gusó havia intentat convèncer per venir a Montilivi, volaria aquell estiu cap a la Serie A per fer-se càrrec del Roma.

Un dels tècnics de moda fins fa poques setmanes era Paco Jémez. El preparador andalús, exjugador internacional, també sap el que és enfrontar-se al Girona i asseurees a la banqueta de Montilivi. El ja exentrenador del Granada ho va fer la temporada 2011-12 amb derrota per 3-1 contra el Girona de Javi Salamero. Aquesta mateixa temporada, encara que a domicili, el Girona s´ha enfrontat al Getafe, dirigit per un Juan Eduardo Esnaider que en la seva etapa com a futbolista va defensar les samarretes de Reial Madrid, Juventus o Saragossa, entre altres.

A banda dels entrenadors que tenen un passat recent exitós com a futbolistes, el Girona també s´ha enfrontat en aquestes nou temporades consecutives a Segona A a molts tècnics també històrics però més veterans. David Vidal (Albacete, 09-10), Víctor Espárrago (Cadis, 09-10), Javier Clemente (Múrcia, 08-09), Jorge D´Alessandro (Nàstic 11-12 i Osca 12-13) o Fernando Vázquez (Deportivo 11-12 i Mallorca 15-16), han sigut rivals dels gironins. Per Montilivi hi ha passat també Juanma Lillo (Reial Societat 08-09), ara al cos tècnic del Sevilla o Juan Carlos Unzué (Numància 10-11), entrenador de porters del Barça.