Una derrota mai pot deixar satisfet ningú. Encara que se sigui superior al rival i que es gaudeixi de més i millors oportunitats per marcar. En futbol, les bones sensacions no serveixen per res i d'això Pablo Machín n'és ben conscient. Ahir a Vallecas, malgrat el correcte partit dels seus homes que van ser superiors durant força fases del partit al Rayo, el Girona no hi va poder pescar res de positiu i se'n va tornar amb cara de babau. I és si a banda de ser superior, veus com el rival amb només una ocasió et fa el gol que suposa la victòria n'hi ha per marxar cap a casa disgustat. Així ho van manifestar els jugadors al final del partit i també un Pablo Machín que resumia el resultat en un tema "d'encert". El tècnic sorià lamentava que l'acció que va decidir el partit fos una jugada "desgraciada" en què Juanpe i Bounou van relliscar. "Sabíem que podia passar per tal i com estava el camp. Juanpe ha relliscat i Manucho no ha perdonat", deia. Aquest ditxós minut va marcar el partit. "Hem competit bé durant 92 minuts, tret del minut en què ens han marcat", deia Machín que recordava que "quan hi ha tanta igualtat, no només serveix competir bé. Cal tenir encert".

Aquesta manca d'encert, de punteria o de precisió està fent perdre molts punts al Girona les darreres jornades. A Cadis si bé no es van tenir gaires arribades, el pal va evitar un gol d'Eloi Amagat, contra l'Oviedo la setmana passada, el porter Juan Carlos Sánchez va impedir que Portu o Borja García desfessin el 0-0 final. Ahir, Longo, Juanpe, Ramalho i Aday van tenir oportunitats prou clares com per haver fet més d'un gol però la pilota no va entrar. En canvi, el Rayo, amb una en va fer prou per endur-se els tres punts. "No sé exactament el número d'ocasions que hauran pogut tenir, però de clara només la del gol", deia Machín. El tècnic lamentava el minut en què als seus se'ls van fondre els ploms. "Si no tenim l'encert necessari i ens desconnectem en algun moment donant facilitats, els equips top no perdonen", deia.

El sorià reconeixia que el Girona "fa molt de temps" que no veu porteria però negava que existís preocupació per aquest motiu. "No estic preocupat. En d'altres partits el més normal hauria estat que haguéssim fet algun gol. Des del meu punt de vista, hem gaudit d'ocasions força clares per materialitzar-les. Això és així, n'haurem de generar sis en comptes de tres per marcar-ne almenys una", detallava. El Rayo, per Machín, sí que va demostrar "per què a Vallecas encara ningú hi ha guanyat". "Estaven necessitats però hi hem competit bé". El sorià va voler acabar subratllant el bon partit tàctic del seu equip a Vallecas.

"Sabíem que el Rayo té gent molt ràpida a les bandes. Nosaltres sempre intentem que el nostre sistema sigui més un 3-5-2. Això vol dir que dominem. Sabem que arrisquem però forma part del nostre estil, el nostre ADN, que tants bons resultats ens ha donat fins ara i ens en continuarà donant".