L'expressió de Jagoba Arrasate primer, i Pablo Machín més tard a la seva arribada a la sala de premsa de l'estadi de Montilivi reflectia a la perfecció la sensació d'uns i altres després de la contundent victòria del Girona FC (3-0) davant del CD Numància. El posat seriós del tècnic visitant, que va comparèixer en 90 segons, deixava entreveure que no estava gens content amb la imatge del seu equip sobre el terreny de joc, fet que va corroborar acceptant la superioritat del rival i assegurant que "el Girona ha fet un gran partit i tampoc ha tingut oposició. Hem donat moltes facilitats i així és molt difícil treure res positiu d'aquest camp. Hem estat molt fluixos".

Conscient que els primers minuts de l'enfrontament van ser clau, Arrasate va afegir que "a mesura que ha anat avançant el temps han anat arribant amb més claredat fent-nos molt mal amb les incorporacions per banda i de segona línia, amb els canvis del descans buscàvem millorar en la defensa però tampoc ho hem aconseguit". Va coincidir amb ell Pablo Machín, que en diverses ocasions va mostrar-se orgullós de l'esforç i el joc desplegat pels jugadors.

En aquest sentit el tècnic sorià va dir que "el marcador reflecteix el que ha passat al camp, hem tingut encert des del principi, entrant molt bé al partit i minimitzant els punts forts d'un rival que ho estava fent bé fora de casa, havent sumat punts en camps complicats. Tot i que pugui semblar fàcil ho valoro perquè la plantilla s'ha sobreposat als inconvenients". L'entrenador del Girona FC es referia a les nombroses baixes per lesió a les quals va haver de fer front, tant d'Aday Benítez per problemes musculars com de Juanpe, descartat a última hora per una lesió a les costelles que va descartar al central després de l'escalfament. "Pensàvem que podria jugar, però ens ha dit que no estava en condicions. Caldrà fer-li proves per saber l'abast de la lesió".

Amb aquest últim contratemps Machín va decidir variar els plans inicials apostant per Rubén Alcaraz a l'eix de la defensa i també donar entrada a Àlex Granell en el lloc de Longo. Fent cas del resultat final és fa evident que aquests moviments van sortir bé, especialment per l'aportació de Granell, autor del primer gol gironí, i al qual l'entrenador va destacar personalment subratllant que "és un jugador important per nosaltres i un dels més utilitzats a la plantilla. S'adapta molt bé a la meva forma d'entendre el sistema i necessitàvem els seus canvis d'orientació. Els jugadors han d'estar preparats per quan els toca jugar i ho ha demostrat".

Machín no va passar tampoc per alt les dificultats per marcar de l'equip en les últimes quatre jornades, deixant clara la seva satisfacció per haver recuperat l'efectivitat de cara a porteria, i sobretot per l'entrega dels seus jugadors durant el partit i molt especialment en l'origen de les dues accions que van precedir cadascun dels gols de Granell i Pons, en ambdós casos sorgides dels peus de Sandaza. Tot i que l'atacant es va quedar sense fer gol, el tècnic va dir que "no valoro als davanters només pels gols que fan sinó pel seu treball en la pressió, moviments en el terreny de joc i la lluita en cada jugada en què intervenen. Fran ha estat decisiu, i cal valorar-ho".

Malauradament el madrileny va ser un dels protagonistes negatius de la jornada, ja que amb l'enfrontament pràcticament sentenciat va haver de ser substituït després d'una acció en què després de controlar una pilota a la frontal de l'àrea va deixar el camp per problemes físics. "S'ha queixat dels isquiotibials, però sabem que és un jugador sacrificat que pensa sempre en el grup i ha forçat més del que podia. És una mala notícia perquè no podrem comptar amb ell durant diverses setmanes". Tenint en compte tots aquests factors, Machín tampoc no va passar per alt la importància de continuar treballant per millorar determinats aspectes del joc que permetin créixer, sempre realçant el bon nivell competitiu de la plantilla, incloent els joves que ahir van completar la convocatòria.

Amb el primer dels dos partits seguits que l'equip jugarà a casa, el tècnic va voler reconèixer el suport dels aficionats que van omplir les graderies de Montilivi, assegurant que és una gran ajuda de cara a seguir mantenint-se forts com a locals. Una roda de premsa plàcida que li permetrà preparar amb més tranquil·litat la visita del CD Tenerife a Montilivi, dissabte vinent (18 h).