Guanyar, guanyar i guanyar. A Montilivi i també a fora. Si el Girona és segon, és perquè aquest és l'objectiu: estar ben amunt i intentar lligar aquell ascens que últimament se li ha resistit. Per lluitar per un objectiu tan ambiciós com aquest, el vestidor és conscient que ha de sumar com més punts millor i que no val a badar. Es jugui contra el primer, el cuer o la revelació de la lliga. Demà, el rival serà un Osca que signa un primer tram de temporada per llançar coets; els aragonesos són sisens, en places de play-off i amb una ratxa de quatre victòries seguides a casa que fa por. Però això no espanta Pablo Machín. El sorià es va encarregar ahir d'elogiar els aragonesos, però també de deixant ben clar que el seu equip, tot i les baixes, sortirà demà a totes amb la intenció de mantenir el bon moment de forma que ha dut l'equip a la part alta de la classificació.

«Esperem emportar-nos la victòria. Això ens faria donar un cop de puny sobre la taula», deia el sorià, qui ho argumentava: «Deixaríem a tres punts més l'average a un rival directe com és l'Osca. Aquest és el nostre objectiu. Estem molt motivats per ser el primer equip que guanyi a El Alcoraz des de fa un munt de setmanes. Amb aquesta intenció viatjarem». Machín, com sol repetir, és del parer «d'anar al nostre ritme, sense mirar els altres equips», a banda de recordar que «de moment ens hem de fixar metes individuals. Serà quan faltin poques jornades quan mirem fins on hem arribat i a què aspirem».

Per al tècnic, veure l'Osca a dalt no és «una sorpresa», i menys en una categoria en què «qualsevol equip et pot guanyar». Recordava que des que va arribar Anquela, el novembre passat, els blaugranes «van fer una temporada molt digna i ara estan en el seu millor moment de forma. Té jugadors que estan al cent per cent, sobretot de mig del camp cap endavant. Borja Lázaro, Melero, Aguilera... Qui jugui ho fa molt bé. A més, els seus números al darrere diuen que la defensa i el porter són molt difícils de batre».

Serà la segona vegadad aquesta temporada que Osca i Girona es veuran les cares a El Alcoraz. La primera va ser al setembre, en un avorrit partit de Copa del Rei que va acabar amb 1-0 a favor dels locals. Machín creu que «poques conclusions» es poden treure d'aquell dia i que «tots dos equips estem molt més rodats i en un millor moment». El sorià recordava que «aquell dia Samu i Ferreiro van marcar les diferències quan van sortir. Haurem d'anar més en compte que no pas aquell dia».

Finalment va agrair al centenar i mig d'aficionats gironins que viatjaran fins El Alcoraz per animar l'equip. «És un orgull veure que la gent dedica el seu temps i els seus diners per fer-nos costat. Esperem brindar-los bon joc i la victòria».