Una temporada de menys a més, rubricada en una magnífica segona volta, va permetre al Girona tornar a somiar amb l'ascens la temporada passada. Enguany l'equip havia començat amb certs dubtes, però la millor ratxa de resultats de la temporada ha disparat l'equip fins la zona d'ascens directe. I no només això, ahir, amb la tercera victòria seguida, ha començat a marcar diferències respecte als perseguidors. Els de Machín sumen 27 punts, tres més que els seus principals perseguidors en la pugna per la segona plaça d'ascens directe, Reus i Getafe. El Sevilla Atlètic, tercer, no compta en aquest capítol perquè per la seva condició de filial del conjunt andalús no pot ascendir.

A banda de marcar distàncies respecte a Reus i Getafe, el Girona es podrà permetre el luxe de rebre diumenge (12.00) el líder, el Llevant, amb més d'un partit de marge sobre d'altres equips de potencial i ambicions acreditades. L'Oviedo està 4 punts per sota, i un bloc on figuren l'Osca, l'Elx i el Tenerife, a cinc. Lugo, Saragossa i Cadis es queden, de moment, sis punts per sota, i el Mallorca, el Valladolid i el Còrdova, a vuit, malgrat sortir en totes les travesses com a candidats a l'ascens.

Una altra dada que posa en evidència l'espectacular moment dels gironins resulta de la comparació entre el Girona actual i el de la campanya passada. L'últim cap de setmana de novembre de 2015, l'equip tombava l'Albacete a l'estadi per sumar tot just la primera victòria a casa de la temporada. Ahir el tercer triomf lluny de Montilivi d'aquest curs servia per situar ja 27 punts al caseller. El Girona va tancar la primera volta del curs passat amb 26, en la setzena posició. Ara a falta encara de cinc partits per arribar a l'equador del campionat, ja en porta un més. D'aquí a l'aturada de Nadal els de Machín han d'enfrontar-se amb el Llevant, l'Alcorcón i el Nàstic. L'any arrencarà a Saragossa i, la setmana següent, la primera volta abaixarà el teló amb la visita del Còrdova. L'equip ja té assegurat, abans d'acabar el novembre, un botí superior al que tenia el curs passat a mitjan gener.

La clau de trobar l'equilibri

Un dels factors que han permès conduir el Girona, un altre cop, a la zona noble ha estat trobar l'equilibri entre els gols rebuts i els marcats. L'equip de les primeres jornades anotava molt, però també era un colador en defensa. Amb 16 partits jugats els gironins són el màxim golejador de la categoria, amb 24 dianes, les mateixes que l'Elx, i han aconseguit millorar les prestacions defensives fins al punt que només n'ha encaixat 15, uns registres que només superen Llevant (amb un partit menys), Reus i Getafe.

També resulten impactants els números de l'equip a Montilivi, on no hi perd un partit de lliga des de fa gairebé un any, quan l'Elx es va imposar 0-1 el 10 de desembre de 2015. Abans de tancar 2016 han de passar per l'estadi el Llevant i el Nàstic. L'única derrota a casa d'aquest any és, de moment, l'encaixada en la final de play-off contra l'Osasuna.