El Girona referma la seva candidatura a l'ascens. L'equip de Pablo Machín ha derrotat el líder de la categoria, Llevant, davant més de sis mil espectadors a Montilivi en un partit molt intens en què un gol d'oportunisme de Longo al darrer minut de la primera meitat i un de Ramalho a la segona, en una acció a pilota aturada, han resultat decisius. El gol del Llevant ha arribat massa tard, minut 89, després d'un partit on el Girona, amb un gran paper dels tres centrals i amb René un altre cop titular a la porteria, ha estat molt solvent en defensa.El bon moment del Girona i, també, el prestigi que l'equip de Pablo Machín s'ha acabat guanyant a la categoria després de dues temporades consecutives, fregant l'ascens, provoca que els equips juguin a Montilivi amb molt respecte. Ara, el Llevant continua líder amb 31 punts i el Girona és segon amb 30, però els valencians tenen un partit menys (el que van haver de suspendre contra el Rayo per pluja).

Fins i tot el líder. Llevant i Girona ha protagonitzat una primera mitja hora de partit on la por a equivocar-se, a perdre una pilota que permetés al rival generar perill, han tingut més pes que no pas que l'atreviment amb les peces més talentoses de cada equip (Borja Garcia/Espinosa) entrant poc en joc i els dos davanters (Longo/Roger) treballant molt i tocant poques pilotes.

Una jugada de Corís per la banda dreta i un xut des de la frontal de Campanya han estat les aproximacions més interessants dels dos equips a la primera mitja abans que, però, arribés la primera gran mala notícia del partit per al Girona. Una forta patacada de Chema per darrere ha obligat Borja García a marxar lesionat, amb un fort dolor a les costelles, entrant Cristian Herrera en el seu lloc. L'absència del migcampista madrileny ha semblat, almenys en els primers minuts, desorientar el Girona i el Llevant ho ha intentat aprofitar: una jugada de Jason per la banda dreta ha acabat amb un xud una mica massa creuat en la millor oportunitat del partit fins a aquell moment. Poc després, el mateix Jason va enviar una mica massa alta una falta perillosa des de la frontal. Uns minuts complicats per al Girona que, però, ha acabat arribant al descans per davant en el marcador gràcies a una jugada d'oportunisme de Samuel Longo que ha posat la punta de la bota per rematar a gol una centrada de Granell davant els imperdonables dubtes del porter del Llevant, Raul, en la seva sortida. L'1-0 ha colpejat fort el Llevant en el darrer minut de la primera meitat.

Un cop retornats del descans, el Llevant ha intentat buscar el gol de l'empat mirant de fer arribar més pilotes a Roger i, després, també a Cassadessus i Rafael que Juan Ramon López Muñiz ha anat fent entrar a mesura que se li ha anat complicat el partit. El primer canvi ha estat encara amb 1-0 en el marcador, però el segon ja després que Ramalho hagués marcat el 2-0 favorable al Girona. L'equip de Pablo Machín ha tret petroli en una jugada a pilota aturada en què Granell ha tret ràpidament una falta amb una centrada que ha agafat distreta la defensa valenciana permetent que Ramalho rematés de cap molt sol dins de l'àrea. El 2-0 en el minut 70 ha acabat sent decisiu perquè el Girona, que encara ha pogut fer el tercer amb una doble rematada de Longo, hagi guanyat el líder a Montilivi tot i el gol de Rafael en el minut 89.

Girona: René, Coris, Ramalho, Alcalá, Pablo Marí, Aday, Pere Pons, Granell, Portu,Borja García (Cristian Herrera, m.34) i Longo (Alcaraz, m.78).

Llevant: Raul, Pedro Lópe(Rafael, m.75), Postigo, Chema, Toño Garcia, Natxo Insa (Víctor Cassadessú, m.59), Campaña, Espinosa. Jason, Morales (Rubén García, m.69) i Roger.

Gols: 1-0, m.44, Longo; 2-0, m.70, Ramalho; 2-1, m.89, Rafael

Àrbitre: De la Fúentes Ramos. Grogues a Borja Garcia, Granell, Aday i Longo del Girona; i a Chema, Pedro López, Campaña, Postigo i a Natxo Insa del Llevant.

Montilivi. 6.086 espectadors en la millor entrada de la temporada.