Pablo Maffeo ha aparegut a la llista dels 98 futbolistes nominats al premi Golden Boy 2017. El defensa del Manchester City, actualment cedit al Girona fins el proper 30 de juny en la seva segona etapa a Montilivi, opta d'aquesta manera al guardó que escull cada any al millor jugador europeu sub21. Entre l'àmplia llista de nominats hi ha el prometedor porter del Milan Gianluigi Donnarumma, el davanter del Mònaco Kylian Mbappé, l'atacant de l'Estrella Roja Dejan Joveljic i el lateral de l'Atlètic cedit a l'Alabès Theo Hernández, d'entre molts altres.

Des que va arribar a Girona el passat hivern, Maffeo s'ha convertit en un futbolista important per al tècnic Pablo Machín. El català ha disputat un total de 885 minuts repartits en 11 partits i ha vist 4 targetes grogues. El seu bon rendiment, juntament amb les sensacions positives que ha demostrat a la primera volta del campionat quan ha jugat alguns minuts amb el Manchester City de Pep Guardiola, l'han fet optar a un premi que ja van guanyar en el seu dia jugadors com Lionel Messi (2005), Cesc Fàbregas (2006), Sergio Agüero (2007) i Paul Pogba (2013).

El premi Golden Boy és un trofeu anual que des del 2003 entrega el diari esportiu italià "Tuttosport" al que és considerat com el millor jugador del futbol europeu menor de 21 anys. Una trentena de periodistes esportius de tot el continent són els encarregats d'escollir als nominats, que són posteriorment votats pels usuaris a través d'un portal web. El premi s'entrega a finals d'any a la seu del diari, a Torí.