El Getafe s'ha convertit en el principal i gairebé únic rival directe del Girona en la lluita per l'ascens directe a la Primera Divisió. El conjunt madrileny no ha acusat la pressió dels gironins, que ahir dissabte s'imposaven a l'Osca (3-1) i ampliaven el seu coixí, i han guanyat el seu partit aquesta tarda al Coliseum Alfonso Pérez. Els de Bordalás han superat el Còrdova gràcies als gols de Faurlín i Chuli (2-0) i continuen a 7 punts de distància del conjunt que entrena Pablo Machín quan en queden tan sols 15 per disputar-se.

En canvi, el Cadis perd pistonada després de cedir un empat al Ramón de Carranza davant d'un Nàstic (0-0) que ha sumat un valuós punt en la seva lluita per mantenir la categoria. Els gaditans, que han jugat l'últim quart d'hora amb un futbolista més degut a l'expulsió de Mossa al minut 75, han fallat un penal. Alfredo Ortuño, el seu "pitxitxi", ha enviat als núvols el llençament des dels onze metres. Amb aquest resultat, el Cadis cau fins la cinquena posició i es queda a 10 punts del Girona, pel que diu pràcticament adéu a les seves aspiracions per fer-se amb la segona posició.

Amb els resultats d'aquest cap de setmana, els gironins es queden a 8 punts de celebrar l'ascens a Primera de manera matemàtica. A més, s'han assegurat acabar la temporada entre els sis primers classificats de manera virtual. És a 15 punts del Valladolid, el setè, quan precisament en queden 15 en joc. Amb els castellans el gol "average" està igualat (2-1 a Pucela i també 2-1 a Montilivi), mentre que la diferència de gols general és molt favorable al Girona: +24 per als blanc-i-vermells, quan per als de Paco Herrera és només de +4. Així doncs, per quedar fora de la lluita per l'ascens, els de Machín haurien de perdre els cinc partits que queden de Lliga, el Valladolid guanyar-los tots i a més, que aquest pugui capgirar la diferència de gols. A dia d'avui, sembla pràcticament impossible que això passi.