El Girona començava la jornada a 5 punts de Primera. Amb l'empat contra l'Alcorcón, està una mica, mica, més a prop, a només 4, quan falten tres jornades pel final de la lliga (Nàstic, Saragossa i Còrdova). L'equip de Machín suma 69 punts i el Getafe, tercer, en té 64.

Els madrilenys han retallat distàncies i estan a 5 punts, però el que realment compta és quant caldrà sumar per pujar. I els comptes són clars. El Getafe, si guanya els seus tres partits (Valladolid, Almeria i Mallorca), arribarà als 73. Amb l'average perdut amb el Girona, els de Machín estan a 4 punts d'arribar a aquesta marca i assegurar-se el salt a la màxima categoria.

Cadis i Tenerife, que han empatat contra Còrdova i Llevant, respectivament, tenen 60 punts i estan a 9 del Girona amb només 9 en joc. Virtualment han quedat descartats de la pugna per pujar directe. Amb un punt més, el Girona ja no es podrà veure superat per cap d'aquests equips (ara encara no ho pot dir perquè els andalusos li tenen guanyat l'average i amb els canaris està igualat i caldria anar al general en la darrera jornada).

De fet, la setmana que ve el Girona tindrà una nova oportunitat de certificar l'ascens directe. Tots els rivals jugaran abans, entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. El Getafe visita el Valladolid; el Cadis, el Sevilla Atlètic; i diumenge al matí, el Tenerife juga a Alcorcón.

Si el Getafe empata, el Girona pujarà a Tarragona guanyant. Si els madrilenys perden, amb un punt n'hi hauria prou. En tot cas, el partit de diumenge al Nou Estadi (18:00) començarà amb el Girona sabent l'escenari que li pot permetre celebrar l'ascens. I dissabte totes les mirades estaran posades a Pucela, on per un dia l'afició gironina donarà tot el seu suport al Valladolid de Becerra i Jaime Mata.