Va faltar l'última espurna per fer de la tarda d'ahir a Montilivi un dia decisiu per poder cantar l'ascens. El partit contra l'Alcorcón era molt important per les aspiracions dels gironins, però el mur ultradefensiu dels madrilenys va tenir efectes negatius per als interessos dels locals, que, tot i intentar-ho, sobretot a la segona meitat, no van poder marcar un gol que els hauria donat tres punts de capital importància.

«Tothom creu que avui (ahir) al Girona se li han escapat dos punts. Hem fet un partit molt intel·ligent pel que ens estem jugant i només ens ha faltat definir», assegurava Pablo Machín a la roda de premsa posterior al partit. El seu equip va fer un bon partit, sobretot al segon temps, on va tenir ocasions clares, sobretot als peus de Portu, per poder marxar amb més bon regust de boca de l'estadi. Machín valorava el partit afirmant que «a la primera meitat hem arribat més mitjançant la pilota aturada, però a la segona part hem tingut el rival tancat al seu camp».

Sobretot després de l'entrada de Borja García al descans per Eloi Amagat, el Girona va fer un pas endavant ofensivament parlant i dels peus del madrileny van sorgir les arribades més clares per als interessos locals. «El que ens ha faltat és l'encert. Som els màxims golejadors de la categoria però també és una realitat que necessitem moltes ocasions per materialitzar un gol. Això ja sabíem que podia passar avui i no puc retreure res als meus futbolistes», va subratllar el de Sòria.

«Hem de valorar que depenem de nosaltres mateixos. Ens hem guanyat tenir aquest avantatge en una lliga que és molt llarga. Per tot el que estem fent ens mereixem estar a Primera però encara queden tres jornades», va dir Pablo Machín. L'optimisme segueix instal·lat al vestidor gironí, tot i que amb cautela fins que l'objectiu no es compleixi matemàticament. És obvi que està molt a prop i que l'ascens es podria celebrar el proper diumenge a Montilivi, sempre que el Getafe no guanyi dissabte al camp del Valladolid. Respecte a la situació dels rivals, el tècnic va comentar que «òbviament tenim un retrovisor i com més partits perdin els rivals millor. Espero que no ens superi ningú però si fos el cas també serà mèrit seu». Respecte a la transcendència del partit contra l'Alcorcón, Machín va dir que «sabia que no era el partit de l'ascens, però una victòria ens podia deixar molt a prop».

«Per ambició ningú ens guanya»

L'empat d'ahir va tornar a deixar una sensació agredolça a tota la parròquia gironina. Com la setmana passada al camp del Llevant, una victòria hauria deixat el Girona a un triomf de ser a Primera, independentment dels resultats del rival. Ahir tampoc va poder ser i és per això que Pablo Machín va destacar que «me'n vaig una mica dolgut per no haver aprofitat les ocasions, però a vegades en un partit d'aquest estil acabes perdent per un contraatac a l'últim minut».

El sorià va tenir temps a recordar els seus primers compassos al Girona, després de ser qüestionat per aquesta espera intranquil·la que hi ha en veure que, tot i que està molt a prop, encara no arriba el dia de poder-ho celebrar. «Fa gairebé tres anys i mig que soc aquí i l'agonia real era el dia que vaig arribar i estàvem a nou punts de la salvació. Allò era una agonia i vam sobreviure. A partir d'aleshores ha arribat la història recent, en què tenim un punt negre en un minut 92 i això sempre es fa notar. No som un club històric amb una gran massa social i un camp amb 20.000 espectadors. Però per ambició i coratge no ens guanya ningú. Tant de bo tot això serveixi per acabar-ho celebrant», va dir Machín, confiat en el futur del seu equip.

Tot i que, com es va poder veure, el Girona va merèixer la victòria i sumar tres punts que l'haiurien deixat a tocar de l'ascens, Machín va deixar clar que «tot el que sigui puntuar és positiu» i més «en aquestes alçades del campionat». «Gràcies a Déu tenim un avantatge que ens hem guanyat a pols durant totes les jornades», va concloure. El proper diumenge, el Girona podria ser matemàticament equip de Primera si millora el resultat del Getafe el dia abans al camp del Valladolid. És el proper repte de Pablo Machín.