L'empat contra l'Alcorcón de dissabte passat a l'estadi de Montilivi (0-0) i els resultats dels perseguidors van impedir que el Girona depengués d'ell mateix per ascendir matemàticament aquesta jornada. Tot i això, l'avantatge de 5 punts de què disposa el conjunt gironí respecte al Getafe obre la possibilitat a celebrar l'ascens a Tarragona diumenge si el conjunt madrileny no guanya dissabte el seu partit a Valladolid. És una possibilitat plantejable però que passa també perquè els gironins facin els deures a terres tarragonines. En cas de derrota del Getafe, un empat del Girona seria suficient per celebrar l'ascens, mentre que si els madrilenys sumen un punt, el Girona seria de Primera si venç el Nàstic.

Per viure aquestes possibles emocions, o bé per veure l'equip fer un altre pas més cap a l'objectiu, el Girona no estarà sol al Nou Estadi. Finalment, el club ha aconseguit que el Nàstic li cedeixi un miler d'entrades més i seran 1.500 els aficionats que acompanyin l'equip a Tarragona. Els abonats i fans que havien fet la reserva van començar a acudir ahir a Montilivi per pagar i recollir les seves entrades per diumenge. Arran de l'allau de peticions (771) i com que cada sol·licitud podia reservar un màxim de 4 entrades (hi va haver 1.926 peticions), el Girona va haver de fer ahir al migdia un sorteig del qual en va sortir un número de tall (el 451). Així, les peticions del 451 al 771 i de l'1 al 201 -451 i 201 ambdós inclosos- són els afortunats que podran desplaçar-se a Tarragona (30 euros bus i entrada). A la tarda mateix hi va començar a haver força moviment d'aficionats que s'aplegaven a les oficines de l'estadi per recollir les seves entrades per al partit. Cal recordar que el termini perquè els afortunats en el sorteig passin a recollir les seves localitats s'acaba dijous al migdia (12.00). De les 1.500 que ha aconseguit el Girona, un 10% són per a les penyes, un altre 10% per a patrocinadors i compromissos del club i el 80% restant són les destinades a abonats i socis. Així doncs, l'afició blanc-i-vermella es tornarà a mobilitzar per donar suport al seu equip. Si fa quinze dies van ser una mica més de mig miler al camp del Llevant, diumenge el nombre es triplicarà. Tarragona serà, d'aquesta manera, el desplaçament més massiu de la temporada, ja que tant a Reus com a Osca el nombre d'expedicionaris va ser d'uns 300.

Al Nou Estadi, els seguidors blanc-i-vermells s'ubicaran a la zona destinada a l'afició visitant (darrere un córner) i en un sector de la graderia superior de Preferent que normalment és tancada al públic però que aquesta temporada ja es va obrir en el derbi contra el Reus de fa poques setmanes. El Nou Estadi presentarà de ben segur una boníssima entrada diumenge en el derbi. I és que a banda dels 1.500 gironins previstos -d'altres poden haver comprat entrades per internet- l'afició del Nàstic no girarà l'esquena al seu equip en la delicada situació en què es troba. Ahir el club grana va informar que als sectors de Preferent i de tribuna s'havien exhaurit les entrades. El club ha engegat una campanya per la qual cada abonat té dret a una entrada de franc.