El Girona torna a tenir el proper cap de setmana jornada doble. Diumenge l'equip de Machín jugarà el seu partit contra el Nàstic al Nou Estadi, però abans, dissabte, també ho haurà fet, des de la distància, a Valladolid, on el Getafe, l'únic rival que li pot discutir l'ascens directe, passa revàlida. Si els madrilenys no guanyen, el Girona podria pujar matemàticament a Tarragona: amb un punt si el Getafe perd o guanyant en cas que els de Bordalás hagin empatat. No ho tindrà fàcil el Getafe, a Pucela, ara que els de Paco Herrera s'han enganxat al play-off, en el tram definitiu d'una temporada molt irregular.

A Valladolid el Girona hi tindrà un aliat (l'altre, Mata, està lesionat). Sota els pals de la porteria local hi haurà Isaac Becerra, exporter del conjunt de Montilivi les últimes quatre temporades, que es va fer un nom en el futbol professional defensant els colors blanc-i-vermells. Ahir confessava que ja s'imaginava que dissabte tota l'afició gironina serà del Valladolid. I per a la seva tranquil·litat es mostrava convençut que els punts es quedaran a casa: «Ho donarem tot per guanyar, els necessitem. Depenem de nosaltres mateixos per jugar la promoció. La gent de Girona pot estar tranquil·la perquè sortirem a totes».

Becerra surt al pas dels comentaris que parlen d'un ambient enrarit al vestidor del Valladolid. El porter, al contrari, veu «tothom endollat» i convençut d'aconseguir l'objectiu d'acabar en posició de play-off. «Estem en una bona línia. Llevat de l'acció desafortunada de Miranda (on es van deixar igualar un 0-2 contra 10 encaixant un autogol en l'afegit) estem creant ocasions i fent bon futbol», va apuntar el jugador català. En l'aspecte institucional el Valladolid ha engegat una campanya, sota el nom de «Yo creo», per afavorir una excel·lent entrada a l'estadi. Després de jugar amb el Getafe, l'equip castellà ha d'anar a Reus i tancar la lliga regular novament a casa contra el Cadis.

De moment cap excompany ha trucat a Becerra per demanar-li un cop de mà contra el Getafe. Ell manté que el Valladolid ha d'anar a totes per assegurar la seva posició dins de la promoció (ara són sisens, amb 57 punts, un més que el setè, l'Osca), tot i que no li sabrà cap greu si de «rebot» beneficia el Girona. «Jo sempre he dit que la meva travessa per l'ascens és que pugi el Valladolid i el Girona. L'altre equip, en aquest cas seria el Llevant, però ja m'és igual», deia ahir. Becerra va viure a Montilivi tots els intents d'ascens fallits fins la present temporada: les desfetes contra Almeria, Saragossa i Osasuna en els play-off 2012/13, 2014/15 i 2015/16, i el duríssim cop de veure's sense ascens en l'afegit del dia del Lugo (2015). Segons el porter, «el futbol ha de ser just amb el Girona. Si pugen me n'alegraré molt, com un aficionat més, perquè el club i la ciutat s'ho mereixen».

Isaac Becerra no creu que calgui patir perquè els de Machín tenen l'ascens «ben encarrilat». Des de la distància, però, confirma que en les últimes jornades «han punxat una mica, sobretot a casa, amb les tres derrotes seguides, on fins aleshores duien una magnífica trajectòria de victòries». A pesar d'això, l'ara porter del Valladolid considera que el Girona, amb 5 punts d'avantatge sobre el Getafe a falta de tres jornades «està en una situació privilegiada» per assolir l'objectiu. «No m'agradaria gens trobar-me'ls al play-off, seria una batalla duríssima», apunta.

El Valladolid ha protagonitzat una temporada molt irregular. Ara porta cinc jornades imbatut, i això li ha servit per reenganxar-se a la lluita pel play-off (ara ocupa la sisena posició). I això que semblava que havien tocat fons amb el 6-2 encaixat contra el Sevilla Atlètic. Des d'aquell dia no han tornat a perdre. «Ens va fer veure la realitat, allò. Uns xavals ens van donar un bany i ens van fer sis gols, va ser molt dolorós. Per això l'equip es va espavilar, va treure l'amor propi, i ha aconseguit arribar a la promoció. Ara depenem de nosaltres per mantenir-nos-hi».