No hi ha temps per perdre i toca anar per feina. Confirmat l'ascens a Primera Divisió ja fa dies i poques hores després de l'últim acte de celebració per la fita històrica -les activitats en vaixell de dilluns al matí a Roses-, l'activitat bull a Montilivi. Ho fa a les oficines amb reunions constants amb l'Ajuntament, empreses i possibles patrocinadors i sobretot a l'àrea esportiva, on el director esportiu, Quique Cárcel, té la tasca de perfilar la plantilla de la temporada que ve a Primera amb tot el que això suposa. Per jugar a Primera caldran reforços, i no pas pocs, i això farà que una bona colla dels jugadors que han assolit l'ascens a la màxima categoria es quedin sense lloc a la plantilla de la temporada que ve.

De moment les úniques baixes segures són les de Richy i Felipe, que acaben contracte i que avui (11.00) s'acomiadaran en conferència de premsa. Tampoc seguiran a Montilivi el curs que ve els cedits Cifuentes, que torna al Màlaga i ahir es va acomiadar amb un escrit d'agraïment al club i a la ciutat, Cámara (Barça), Mojica (Rayo) i Marí (City). Pel que fa a Maffeo (City) és força probable que el lateral pugui tornar a ser cedit per tercer cop mentre que Longo (Inter) és difícil que repeteixi cessió. Més enrabassats es presenten la resta de casos. Avui, Cárcel exposarà els detalls de l'estat de la plantilla públicament després que ahir al migdia tanqués la ronda de converses amb els futbolistes per planificar la plantilla de la temporada que ve. De les trobades, que van començar dilluns a la tarda, se'n van desprendre algunes conclusions. La més clara és la continuïtat de 8 jugadors que, en principi, haurien de tenir un lloc assegurat a la plantilla de Primera. Els escollits són Bounou, Juanpe, Alcalá, Pons, Granell, Aday, Borja García i Portu. En el cas del murcià, tot i això, caldrà veure si algun dels equips -s'havia parlat del València- interessats fan alguna oferta que pugui temptar les dues parts.

La resta de la plantilla, malgrat tenir contracte en vigor, no té garantida la seva presència a l'equip el curs vinent. Homes com René, Ramalho, Coris, Sandaza o Eloi saben que la seva continuïtat dependrà del nombre de fitxatges que es produeixin. Tot i això, Eloi no vol ni sentir a parlar de canviar d'aires. «Tinc un any més de contracte. Estic tranquil i convençut que seré el capità del Girona l'any que ve a l'any que ve a Primera».

Menys clara és la continuïtat d'homes com Alcaraz, Cristian Herrera i Kiko Olivas. «Sabem que és un altre nivell i a Primera es necessita gent que hi hagi jugat molts partits», deia Alcaraz. L'ex de l'Hospitalet té claríssim que el seu lloc la temporada vinent és a la màxima categoria. «Em veig al Girona o a un altre equip a Primera. Tot està una mica pendent. He demostrat molt tot i haver tingut poca participació. El futbol continua i ja veurem si seguim a Girona o no», afegia Alcaraz. Herrera, com dilluns Kiko Olivas, no va voler atendre els mitjans de comunicació després de la seva trobada amb Cárcel. Caldrà veure doncs quina és la decisió del director esportiu respecte a aquests tres jugadors i si se'ls planteja la possibilitat de rescindir o bé de buscar una sortida en forma de cessió. Aquesta darrera opció també seria vàlida per a Coris. Per últim, Cárcel també té sobre la taula el futur dels cedits Manel, Oliveros i Vivancos mentre que Mas acaba contracte si el club no executa l'ampliació per un any més.

Mayoral (Madrid), opció

D'altra banda, el davanter del Madrid cedit aquest curs al Wolfsburg, Borja Mayoral, és l'últim nom vinculat al Girona. El club ja hi hauria contactat en la concentració de la selecció sub-21.