Quique Cárcel ja va deixar clar que la continuïtat de René Román a la plantilla del Girona aquesta temporada dependria una mica de les opcions de mercat que apareguessin. El gadità se´n va anar tranquil de vacances convençut que tenia lloc a l´equip malgrat el fitxatge de Gorka Iraizoz i que a mitjan mes seria a Girona per fer la pretemporada. No serà així. En una operació força ràpida, el Girona va comunicar a René que definitivament no hi comptava i que calia arribar a un acord per rescindir. L´entesa ha estat prou ràpida i el porter va signar ahir mateix un contracte amb l´Almeria per a les dues properes temporades. «Me´n vaig trist per com s´ha fet tot», deia René ahir mateix, confirmant que el club li havia comunicat que «no comptava amb mi». Tot i haver de sortir, el porter del Bosque reconeix que la temporada passada va ser «el meu millor any personal i esportiu malgrat no ser titular indiscutible». Avalat pels 21 partits jugats en l´any de l´ascens a Primera, René competirà amb Fernando, fitxat també ahir procedent de l´UCAM Múrcia.

L´adeu de René s´ha accelerat els últims dies arran de l´interès del Girona per José Aurelio Suárez. El porter asturià va quedar lliure del Barça, era titular del filial a Segona B, i el Girona l´ha vist com una bona oportunitat de futur. I més tenint en compte que en les properes hores s´espera fer efectiu el pagament dels 133.000 euros per comprar una plaça a egona B per al Peralada. La possibilitat de tenir el filial a Segona B ha obert al Girona un ventall més ampli de jugadors joves fitxables que poden alternar-se amb el primer equip. Aquest podria ser el cas de Suárez tot i que, en principi, la idea és tenir-lo en plena dinàmica de primer equip a les ordres de Pablo Machín.

Els contactes amb el representant de Suárez van iniciar-se fa dies. El porter asturià va arribar fa sis anys a Catalunya per integrar-se al planter del Barça i veu amb bons ulls la proposta del Girona. Suárez, que al desembre farà 22 anys, ha estat el porter titular del Barça B en l´any del retorn a Segona A del filial blaugrana. El jove asturià ha rebut d´altres propostes aquest estiu però la del Girona, que podria ser per quatre temporades, és de les més interessants. El Celta i darrerement -segons informava ahir RAC1-, el Reial Madrid, així com un equip acabat de pujar a Segona A també han mostrat interès per ell. Caldrà veure ara si finalment Suárez es decanta del tot per la proposta del Girona.

Sense René i a l´espera de Suárez, el Girona es queda ara amb Iraizoz i Bounou com a porters del primer equip. Caldrà veure també què passa amb els porters del Peralada Gianni Cassaro i Richi Paz. I és que el Girona també ha sondejat les darreres hores, Sergi Puig, porter del Barça juvenil. Puig, de Premià de Mar, va debutar el curs passat a Segona B.